Билетарнице отворене до десетог у мјесецу

Данијела Стоканић
Билетарнице отворене до десетог у мјесецу

Бањалука - Мјесечне карте за градски аутобуски превоз ће и убудуће бити продаване од 25. у текућем до десетог у наредном мјесецу. То је став превозника без обзира на негодовање путника у градском и приградском саобраћају.

Путници који су протеклих дана позивали редакцију "Гласа Српске" жалили су се на велике гужве на шалтерима за продају мјесечних карата, да има оних који не могу изаћи с посла од осам до 16 часова да би продужили картицу, да многи добијају плате и пензије мимо рока који су им на располагању оставили превозници те да због годишњих одмора нису успјели да купе карту.

С друге стране, у превозничким предузећима истичу да им се не исплати да држе отворен шалтер током цијелог мјесеца због једног или два купца, колико их се јављало послије предвиђеног рока.

Мјештанка Лауша Божана Поповић казала је да је у августу остала без мјесечне карте јер је до 12. августа била на одмору.

- Ишла сам код родбине у Црну Гору, због чега нисам продужила мјесечну карту. Градским аутобусом дневно путујем четири пута до посла и назад. Сада за сваку вожњу морам платити дневну карту од 1,60 КМ и тако до краја мјесеца - рекла је Поповићева.

Према њеним ријечима, до радног мјеста има и око десет километара.

- Мислим да превознике није брига да ли ћу ја користити мјесечну карту три или 30 дана када ћу платити њену пуну цијену - додала је Поповићева.

Миленко Сладојевић са Старчевице, који од једне плате издржава четворочлану породицу, каже да се једва некако избори да сачува око 100 КМ за мјесечне карте.

- Плата ми је око 15. у мјесецу и када је добијем, поплаћам режије, купим оно што је неопходно за кућу и скоро ништа ми не остане. Међутим, кад би се мјесечне карте могле продужити сваки дан, чим добијем плату, прво бих то урадио - пожалио се Сладојевић.

За купце мјесечних карата билетарнице су отворене током двије седмице сваког радног дана, односно од 25. па до десетог у наредном мјесецу, од осам до 16 часова.

- Раније су шалтери радили током цијелог мјесеца, међутим, продаја је слабо ишла. Није у реду да путници плаћају пуну мјесечну карту за 15 дана - рекла је замјеник директора "Бочац турса" Слободанка Марчета.

Исто мисле и остали превозници. У Градској управи истичу да је то ствар превозника.

 

ЦЈЕНОВНИК

 

ГРАДСКИ ПРЕВОЗ

Радници

- 36,50 КМ

Студенти и ђаци

- 26,10 КМ

Пензионери

- 13 КМ

 

ПРИГРАДСКИ ПРЕВОЗ

Радници

- од 36,50 до 113,70

Студенти и средњошколци

- од 26,10 до 76 КМ

Пензионери и основци

- од 13 до 54,30 КМ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана