Бијег од чопора паса умало кобан

Данијела Стоканић
Бијег од чопора паса умало кобан

Бањалук - Јурњаву паса за њом и пад са бицикла становница Старчевице Јелена Поповић (34) памтиће док је жива. Код моста "Венеција" напао ју је чопор луталица, а при покушају да побјегне пала је са бицикла и повриједила се.

Тежих посљедица од повреда руке, рамена и главе спасили су је случајни пролазници.

Умало трагичан догађај збио се јуче у један сат послије поноћи. Тако је у први план поново избио став градских власти да је неопходно чопор паса који годинама обитава код моста "Венеција" премјестити у азил, упркос противљењу Удружења грађана "Кербер".

Поповићева прича да је примијетила неколико разјарених паса луталица код моста, који су кренули да трче, лају и реже  према њој.

- Умало да изгубим главу због паса луталица. Видјевши да ће ме напасти, почела сам да јаче окрећем педале и убрзавам. Међутим, они су ме сустигли. Жељели су да ме угризу и у страху ни сама не знам шта се збило па сам пала. У помоћ су ми прискочили случајни пролазници, а пси су се на њихове гласне повике и галаму разбјежали - казала је Поповићева.

Додала је да је неко од очевидаца позвао Хитну помоћ, чија је екипа одмах дошла на лице мјеста.

- Тек тамо сам, како народ воли да каже, дошла себи. Задобила сам повреде рамена, лакта, као и хематом на оку - истакла је Поповићева.

На мјесто гдје је пала брзо је стигла и полиција, која је направила увиђај  и узела изјаве о свему што се догодило Поповићевој.

У Градској управи јуче су истакли да је ова незгода разлог више да се пси под хитно пребаце у азил.

- Чопору паса није мјесто код  моста "Венеција", као што тврде поједина удружења за заштиту животиња, него у азилу. Хигијеничарска служба је неколико паса из чопора већ пребацила у азил. Међутим, остатак још увијек није због удружења која су се жалила - објаснили су у Градској управи.

Предсједник Удружења за заштиту животиња "Кербер" Горан Милојевић истиче да је од 30 паса у чопору остало свега шест, који су стерилисани и о којима се грађани брину.

- Они нису агресивни и удружење није имало раније притужби на њих. Можда су то вече када је дјевојка нападнута били други пси луталице - рекао је Милојевић.

Грађани

Становници Обилићева, Старчевице и дијела Борика већ неко вријеме од града траже да се ријеши овај проблем.

- Прије мање од мјесец сам био свједок напада неколико паса на жену са малим дјететом код моста "Венеција". Кад год пролазим овим дијелом града, не осјећам се пријатно, а посебно сам забринут када су у питању моја супруга и дијете - рекао је забринути мјештанин Обилићева Радојко Чичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана