Бањалука: Путари крпе рупе на путевима у граду

Сања Амиџић
Бањалука: Путари крпе рупе на путевима у граду

Бањалука - Санација оштећења асфалтних и макадамских саобраћајница на подручју града увелико траје, а тренутно се обнављају путеви у неколико мјесних заједница.

Рекао је ово начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић и додао да је ове године за обнову саобраћајница на подручју града из буџета предвиђено 1,3 милиона марака.

- За санацију ударних рупа на градским саобраћајницама већ је издвојено 100.000 марака, а радови се тренутно изводе у насељима Старчевица, Центар и Бањ брдо - рекао је Новаковић.

Он је додао да су од фебруара ове године ударне рупе на путевима саниране у улицама Краља Александра Карађорђевића, Пиланској, Франа Супила, Краља Петра Првог Карађорђевића, Тешана Подруговића те на другим саобраћајницама гдје је за то било потребе. Санација ударних рупа биће завршена до 31. маја - рекао је Новаковић.

Према његовим ријечима, у току је и обнова макадамских путева у граду, за шта је из буџета града предвиђено 240.000 марака.

- Санација макадамских путева почела је у посљедњој седмици марта, а радови се тренутно изводе на Старчевици. Након завршетка радова на тој локацији машине ће бити превезене на подручје мјесне заједнице Српске топлице - рекао је Новаковић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Стричићи Златко Сладојевић рекао је да 600 кубика шљунка, који је одобрен лани за насипање путева у овом насељу, још нису добили.

- Очекујемо да ускоро почне санација макадамских путева, јер материјал који нам је одобрен за 2014. годину још није стигао. Што се тиче ове године, очекујемо такође 600 кубика материјала како бисмо обновили уништене путеве - рекао је Сладојевић.

Он је додао да на подручју ове мјесне заједнице има 50 километара макадамских путева који су оштећени током зиме.

Тротоари

Санација тротоара код Народне скупштине Републике Српске почела је у петак.

- Оштећени тротоар биће саниран и код Народног позоришта Републике Српске - казао је Новаковић.

Он је додао да се обнова тротоара ради у склопу крпљења ударних рупа на подручју града.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана