Бањалука: Празници радни за љекаре и трговце

Данијела Стоканић
Бањалука: Празници радни за љекаре и трговце

Бањалука - Љекари, апотекари, полицајци, ватрогасци, таксисти, као и радници у продавницама, током васкршњих празника биће на услузи грађанима 24 часа дневно.

У Дому здравља Бањалука истичу да ће и за вријеме васкршњих празника, односно на Велики петак, Васкрс и васкршњи понедјељак, радити према промијењеном распореду.

- Дежурни тимови Службе породичне медицине радиће у двије смјене, од седам до 20 часова, на Поликлиници и у Платоновој улици. У стоматолошкој амбуланти у Служби хитне медицинске помоћи један стоматолог дежураће 24 часа - рекла је портпарол Дома здравља Дијана Ожеговић.

Додала је да ће специјалистичке педијатријске амбуланте радити у првој смјени од седам до 14 часова у Поликлиници.

- Поред тога, Одјељење за хематолошку и биохемијску дијагностику радиће 24 часа на Поликлиници и у Служби хитне медицинске помоћи - нагласила је Ожеговићева.

Грађанима ће за вријеме празника 24 часа на услузи бити апотека “1. мај”, док ће поједине апотеке сутра, у недјељу и понедјељак радити по скраћеном радном времену.

У Центру јавне безбједности Бањалука истичу да ће за предстојеће празнике појачати мјере и радње из своје надлежности како би спријечили извршење кривичних дјела, прекршаја и саобраћајних несрећа.

- Апелујемо на возаче да поштују законе и прилагођавају вожњу условима на путу. Такође, возачи се упозоравају да за волан не сједају под дејством алкохола, те да у саобраћају учествују са технички исправним возилима - рекла је портпарол ЦЈБ Марија Маркановић.

Шеф Одсјека Цивилне заштите града Жељко Катић рекао је да за ватрогасце нема празника.

- Васкршњи празници за ватрогасце су као и сваки други радни дан - рекао је Катић.

Предсједник Удружења “Еуро-такси” Дарко Вучић рекао је да ће таксисти за вријеме празничних дана радити смањеним капацитетом.

- Цијене такси услуга за празнике неће бити измијењене - додао је Вучић.

Аутобуси градског и приградског саобраћаја сутра (петак), на дан Васкрса и у понедјељак ће возити по празничном режиму, док ће за суботу важити уобичајени режим.

У Аутобуској станици истичу да ће за вријеме празника редовно функционисати, те да ће због већег кретања путника данас и у понедјељак појачати број радника.

- Када су у питању поласци са станице, поједини превозници ће на своју иницијативу укинути неке линије на Васкрс - рекао је вршилац дужности директора Аутобуске станице Немања Буха.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана