Бањалука: Новчани подстицаји за 72 предузетника

Агенције
Бањалука: Новчани подстицаји за 72 предузетника

Бањалука - Уговори о додјели грантова за 72 предузетника, из области производње, производно-услужног занатства и туризма у руралном дијелу града, потписани су ове недјеље у оквиру пројекта додјеле новчаних подстицаја за развој сектора малих и средњих предузећа и предузетништва који реализују град Бањалука и Градска развоја агенција, преносе агенције.

Износ појединачних грантова за предузетнике износи од 3.000 до 10.000 КМ, у зависности од дјелатности коју обављају, броја запослених радника и намјене утрошка средстава, саопштила је Администартивна служба града Бањалука.

Из Градске развојне агенције истичу да је у овој години за грантове издвојено укупно 495.000 КМ, а на позив који је био отворен од 20. јуна до 5. јула јавило се 100 заинтересованих предузетника.

Агенција је за предузетнике који су уредно доставили сву потребну документацију и тиме прошли у други круг припремила програм обуке о теми писања израде бизнис-плана која је обавезна за све кандидате.

Град Бањалука и Градска развоја агенција већ четврту годину узастопно реализују пројекат додјеле новчаних подстицаја за развој сектора малих и средњих предузећа и предузетништва.

На прошлогодишњи јавни позив за додјелу грантова стигло је укупно 167 пријава, од чега је 100 испуњавало формалне услове за добијање новчаних подстицаја.

Из Административне службе истичу да је у оквиру реализације овог пројекта отворено 200 нових радних мјеста, од чега је 160 радника запослених у области производње, а остатак у областима туризма и домаће радиности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана