"The Cure" објавио пјесму након 16 година паузе (ВИДЕО)

Танјуг
"The Cure" објавио пјесму након 16 година паузе (ВИДЕО)

ЛОНДОН - Британски бенд "The Cure" објавио је нову пјесму "Alone" након 16 година и најавио да њихов дугоочекивани албум "Songs of a Lost World" излази 1. новембра.

Ова меланхолична пјесма, дуга скоро седам минута, је прва нумера из новог, 14. студијског албума "Songs of a Lost World".

"Чим смо је снимили знао сам да ће то бити прва пјесма и осјетио сам како ми цијели албум долази у фокус. Неко вријеме сам се мучио са проналажењем правог начина да отворим албум. Међутим, био је присутан осјећај који ме је све вријеме пратио и који ми је говорио да већ знам како треба да га започнем", изјавио је фронтмен Роберт Смит, преноси Ројтерс.

Смит је додао да се сјећао поеме "Dregs" од Ернест Довсон након завршетка снимања и да је то био тренутак када је сазнао да су пјесма и албум стварни.

Британска музичка публикација "NME" окарактерисала је пјесму "епском и емоционалном", док га је лист Гардијан описао као "величанствено овјенчан биједом и очајем", дајући му четири од пет звјездица. 

"The Cure" су дебитовали касних 1970-их и познати су по пост - панку, као и по мрачним меланхоличним нумерама.

Тренутно броје преко 30 милиона продатих албума широм свијета.

Објавили су посљедњи албум "4:13 Dream" 2008. године, а са "Songs of a Lost World" се враћају на рок сцену након 16 година паузе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана