Побједом Луне Ивковић завршено друго издање “Ескапе” вокалног кампа

Б.П.
Побједом Луне Ивковић завршено друго издање “Ескапе” вокалног кампа

БАЊАЛУКА - Други “Ескапе” вокални камп, одржан од 18. до 22. септембра у природном окружењу код Бањалуке, окупио је десет младих талената из регије, пруживши им јединствену прилику да усаврше своје вокалне способности.

Под вођством Маје Манојловић, вокалног педагога и организатора кампа, учесници су кроз низ радионица радили на техници дисања, сценском покрету, вокалној интерпретацији и многим другим аспектима музичког изражавања.

Финале кампа обиљежио је свечани концерт, на којем су сви учесници показали своја нова знања и вјештине, а посебна признања била су додијељена онима који су се посебно истакли током трајања кампа. Највеће признање – награда за аудио и видео снимање ковер пјесме по избору, припало је Луни Ивковић из Београда, која је освојила највише гласова управо њених колега, учесника кампа.

-Пресрећна сам што сам имала прилику да учествујем у овом кампу, који је за мене био предивно и незаборавно искуство. Часови са Мајом Манојловић заиста мењају живот и приступ певању, јер она уноси огромну љубав, знање и снагу у сваки тренутак рада. Рад са менторкама попут Христине, Ане и Александре био је заиста инспиративан и непроцењив – помогле су ми да откријем нови ниво самопоуздања и вештине које нисам ни знала да имам, рекла је Луна.

Иако је побједа била њен тренутак за памћење, Луна је истакла да је још важније било пријатељство које је развила са осталим учесницима.

-Зближила сам се с предивним људима који су ми већ јако недостајали чим смо се растали. Иако сам пресрећна због награде, најважније ми је искуство које сам стекла и дивна енергија коју сам делила с осталим учесницима. Подршка и савети ментора су били непроцењиви током ових пет дана, као и подржавајућа атмосфера која је владала међу нама учесницима - то ћу носити са собом кроз цели живот, рекла је Ибановић

С друге стране, организаторка кампа, Маја Манојловић, истакла је колико је поносна на све учеснике овогодишњег издања Есцапе кампа.

-Овај пројекат ми је изузетно важан, јер кроз њега имамо прилику да видимо колико млади таленти могу да напредују за само неколико дана интензивног рада. Сваки од учесника је донио нешто посебно, а Луна је својим преданим радом и харизмом заслужено освојила награду, рекла је Маја. Она је посебно нагласила колико је важно пружити младима прилику да раде с менторима који су спремни да им несебично пренесу своје знање и искуство.

-Овај камп није само прилика да се усаврше техничке вјештине пјевања, већ и да се изгради самопоуздање, разумијевање властитих могућности и љубав према умјетности. Наша мисија је да оснажимо младе умјетнике и дамо им алате да вјерују у себе и свој талент. Кроз ових пет дана, заједно смо учили, расли и дијелили љубав према музици”, закључила је Манојловић.

“Ескапе” вокални камп наставља своју мисију пружања платформе за музичко усавршавање, а организатори већ најављују сљедеће издање за наредну годину. Младим талентима ће бити понуђено још више садржаја, прилика за рад с искусним менторима и, наравно, незаборавно искуство заједничког стварања музике у другачијем окружењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана