“Ехо радар” објавио деби албум “Без граница”

Бранислав Предојевић
“Ехо радар” објавио деби албум “Без граница”

БАЊАЛУКА - Приједорско-бањалучки састав “Ехо радар” издао је сингл “Ноћ без сна”, пјесму која затвара њихов дебитантски албум “Без граница”.

Поменути првенац састава изашао је под етикетом музичке продукције РТРС-а, а већина пјесма, тачније седам њих је снимано у студију “Кирит Унгол” у Александровцу са Драженом Кецманом, док су двије нумере рађене у студију “Павароти” у Мостару са Сашом Карабатаком.

Пјесме на албуму су настајале током протеклих неколико година, док је бенд пролазио кроз значајне промјене у саставу. Управо је “Ноћ без сна” прва пјесма коју су снимили у својој тренутној постави, што јој даје посебан значај у њиховом даљем музичком путовању.

- Од самог оснивања бенд је пролазио кроз многе промјене, мијењали су се чланови, студији, град у којем се раде пробе. Све те промјене обликовале су овај албум и учиниле га јединственим. На њему свака пјесма носи свој препознатљив звук, причу и емоцију. У свијету брзог конзумирања музике донијели смо девет пјесама које захтијевају пажњу, које одишу сировошћу и искреношћу - истичу поносно чланови бенда.

Албум чине пјесме: “Прах”, “Твој”, “Опрости за бол”, “Без граница”, “Тражим те”, “Све је спремно за крај”, “Још један дан”, “Светлост”, те до сада необјављена пјесма “Ноћ без сна”, која је резултат рада тренутне поставе.

- Овом приликом желимо да захвалимо свима који су радили на албуму, нарочито бившим члановима Ненаду Поповићу и Денису Сикирићу, као и свим осталим сарадницима и пријатељима који су нас на разне начине годинама подржавали и омогућили да данас с вама подијелимо наш први албум - поручују из “Ехо радара”.

Иако су тренутно фокусирани на промоцију албума, “Ехо Радар” не мирује - бенд већ активно ради на новим пјесмама, које ће се наћи на њиховом наредном албуму. Публика може очекивати још нове музике у скоријој будућности од бенда који тренутно чине Марко Дивјак (вокал и гитара), Никола Граб (гитара), Игор Стакић (бас), Денис Селимовић (бубњеви) и Маја Рујевић (вокал). Бенд већ ради на материјалима за нови албум, а по ријечима гитаристе Николе Граба, састав ће наставити са старом тактиком припреме за његов излазак.

- Албум “Без граница” је на неки начин рекапитулација прве фазе бенда и музички документ нашег одрастања у студију и пред публиком. Већина тог материјала давно је снимљена, али због разних проблема, од пандемије преко персоналних промјена до побједе на “Демофесту”, напокон је тек сада угледао свјетлост дана. Радимо већ на пјесмама за нови материјал, тренутно у Београду снимамо неке нумере са  продуцентом Урошем Милкићем и јако смо задовољни урађеним. Наставићемо и даље са сингл тактиком објављивања нумере по нумеру, док не склопимо довољно материјала за други албум како бисмо одржали континуитет у контакту са публиком - рекао је Граб. Упечатљива насловна страна албума дјело је новосадске умјетнице Ђерђи Ачаји.

КОНЦЕРТ

Бенд је током љета одсвирао неколико фестивалских наступа, али нови концерти ће тек услиједити.

- Иако је тренутни фокус бенда на припреми пјесама за други албум и раду у студију, биће неколико свирки како би на прави начин промовисали излазак албума. Прије свега, базе бенда Приједор и Бањалука, а потом још неколико свирки како бисмо промовисали албум на начин који највише волимо, а то је свирање пред публиком - каже Граб.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана