Бенд “Џет Клок” објавио сингл “Град”: Нова верзија рок класика

Б.П.
Бенд “Џет Клок” објавио сингл “Град”: Нова верзија рок класика

БЕОГРАД - Састав “Џет Клок”, који је основао Дејан Ресановић, један од оснивача и бас гитариста оригиналне поставе “Кљунова”, издао је нову верзију нумере “Град”.

Пјесма “Град” први пут је званично снимљена и објављена 1998. године под називом “Овај град” на албуму “Секс, дрога и Бодирога”, групе “Прљави инспектор Блажа и Кљунови”. Током  2007. године Дејан Ресановић је основао свој инструментални ауторски фјужн џез и рок састав “Џет Клок”, који већ дуги низ година активно свира и гостује на музичким фестивалима у земљи и региону. Састав се временом проширио и на хор, а одскоро је постао и удружење које се бави организацијом концерата и афирмацијом џез и рок културе. Почетком 2024. године “Џет Клок” је објединио своје формате и активности под називом “Џет Клок пројекат” и заједно са Тањом Јовићевић и Инспектором Блажом као гостима снимио сингл и спот за пјесму “Град”.

Спот је режирао Предраг Милојевић, а као музичари осим Тање Јовићевић и Инспектора Блаже, на снимању нумере учествовали су клавијатуриста Луна Шкопеља, гитариста Томица Недељковић, трубач Павле Михаиловић, тромбониста  Петар Милановић и бубњар Живко Грчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана