Уштипци за Емира и Монику

Aгенције
Уштипци за Емира и Монику

Љубушки - Прослављени српски режисер Емир Кустурица данас је, након краће паузе, наставио снимање свог новог филма "На млијечном путу" на слаповима водопада Коћуша у Вељацима код Љубушког.

Прије десетак дана, Кустурица је са својом филмском екипом снимао на водопаду Кравице код Љубушког, а затим у Хутовом блату код Чапљине. Тада су снимање отежавале временске неприлике, али, ипак, све иде по плану.

Прошле седмице снимало се на локацијама у Љубињу, а након западне Херцеговине снимање би требало да буде настављено у источној Херцеговини.

Сценарио је и овај пут захтијевао пливање у хладној ријеци, а главни јунаци Кустурица и Моника Белучи морали су, бјежећи од својих прогониоца, да скоче са слапа.

Скок у хладну ријеку није био угодан, а сцена се понављала два пута. За сваки случај, на филмском сету су били и "дублери" главних глумаца те је снимљен и њихов скок.

Кустуричина филмска екипа с одушевљењем је дочекана у Вељацима. Мјештани, поготово они млађи, дружили су се са екипом, те је снимање протекло у опуштеној атмосфери.

Као прави домаћини, Вељачани су своје госте почастили домаћом храном, а за Кустурицу и Белучијеву посебно су се пекли и уштипци.

Снимање филма требало би да буде завршено до почетка децембра, а планирано је да премијерно буде приказан у Кану, у мају 2014. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана