Театри зову нове технологије

Александра Маџар
Театри зову нове технологије

Бањалука - Службене апликација за андроид и ајфон мобилне телефоне постале су прави хит у позориштима, а ускоро ће бити доступне и у домаћим театрима.

У националним театрима Републике Српске, али и у још неким домаћим позориштима, тимови који се баве маркетингом препознали су погодност ове апликације. Међу бројним могућностима које апликација пружа су и онлајн резервације карата, информације о репертоару, цијенама карата и свим новостима из позоришта.

- За Народно позориште РС питање такве апликације је ствар потребе. Већ неко вријеме радимо на официјелној апликацији намијењеној андроид и iOS оперативним системима, која би требало, осим што представља позориште, да понуди услуге резервације и куповине карата - рекао је директор општег сектора у Народном позоришту РС Милан Лепер.

Он је објаснио да тестирање такве апликације захтијева одређено вријеме, те да ће се ова услуга Народног позоришта РС појавити тек од сљедеће сезоне.

Да је сваки додатни корак који љубитељима пружа додатне информације добродошао, потврдила је и позоришни организатор у Дјечијем позоришту РС Драшка Деспенић.

- Свакако до краја ове и почетком нове сезоне могли бисмо да почастимо наше посјетиоце овом новотаријом - казала је Деспенићева.

Маркетиншки простор који пружају андроид уређаји као блиску будућност позоришта у Српској види и кућни редитељ бањалучког Студентског позоришта Александар Пејаковић.

- Што се тиче конкретно бањалучког Студентског позоришта, ми ћемо тек послије коначне реконструкције сцене у Господској улици приступити како промјени визуелног идентитета позоришта, тако и увођењу нових начина оглашавања и резервација карата - најавио је Пејаковић.

Навике

- Нисам сигуран да би код нас одмах заживјело, јер домаћа публика нема навику да на виртуелан начин резервише улазнице. Иако смо већ имали понуду да направимо ову апликацију, мораћемо да сачекамо, јер ова услуга није баш јефтина - рекао је један од оснивача Градског позоришта "Јазавац", глумац Дејан Зорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана