Свјетлана Андрић: Свака улога степеница до најбоље

Александра Маџар
Свјетлана Андрић: Свака улога степеница до најбоље

Бањалука - Значајна је свака улога у којој схватим да морам увијек да учим и стварам да бих једног дана одиграла своју најбољу улогу.

Испричала је ово за "Глас Српске" бањалучка глумица Свјетлана Андрић која ове године обиљежава десет година умјетничког рада.

Деценију коју је провела на даскама Дјечијег позоришта Републике Српске испунила је бројним улогама које су код најмлађе публике будиле искрену радост и смијех.

- Десет година рада у Дјечијем позоришту РС донијело ми је 23 премијере, више од 100 одиграних представа годишње и велики рад - казала је Андрићева која је стални члан ансамбла овог театра.

Глумицу коју малишани радо гледају у представама "Племенити Хахај и страшни Хехеј", "Живот је опасна навика", "Алиса" поред свих лијепих догађаја и искустава које је вежу за театар сматра да су је године иза ње научиле како се ради у умјетничком колективу.

-  У овом позоришту сам прошла своју прву школу. Научила сам да будем дисциплинована, стрпљива и посвећена послу. Захваљујући томе створила сам услове у којима могу лако и без стреса дјеловати - истакла је глумица.

Своје колеге из позоришта, послије свих путовања, гостовања, радости и туге коју су дијелили на сцени доживљава као породицу.

Иако је у театру оживјела много ликова, сјећање на прву улогу, како каже, буди много емоција и различитих боја.

- Играла сам Луцију, љепотицу из Хаване у представи "Капетан Џон Пиплфокс" у режији Ненада Бојића. Била је то мала улога, забавна и врло весела. Вољела сам ту представу и увијек се радо сјетим шта је са собом донијела. Између осталог и ангажман у Дјечијем позоришту РС у којем данас радим - казала је Андрићева.

Вријеме које је провела на сцени играјући за најмлађу публику, пробудило је у њој осјећај да ослушкује како дјеца доживљавају представу.

- Научила сам како привући пажњу, стишати и убиједити дијете да буде пажљиво и мирно док је представа у току. Првих неколико година је било врло тешко играти и надглашавати их, али то искуство стиче сваки глумац који игра за дјецу - објаснила је Андрићева.

Нова представа

- Долази прољеће, а са њим и нове премијере, гостовања, фестивали. Почетком априла почињемо са радом на новој представи у режији Славча Маленова, а о детаљима и подјели улога више ћу знати када почну припреме - каже Свјетлана Андрић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана