Стиже филм Земља богова Горан Паскаљевић

Агенције
Стиже филм Земља богова Горан Паскаљевић

Београд - Славни српски редитељ и сценариста Горан Паскаљевић спрема нови филм који ће бити снимљен у Индији под радним називом "Земља богова", јавио је Танјуг.

Идеја за филм рођена је током два мјесеца боравка у тој земљи, започетог на међународном фестивалу у Гои.

- Пошто сам већ снимао филмове у иностранству, сасвим је могуће да се упустим у такву авантуру. Намеравам да се у мају вратим у Индију на позив једног од највећих индијских филмских глумаца Виктора Бенарџија - рекао је Паскаљевић.

Он је био предсједник међународног жирија на 44. међународном филмском фестивалу у Гои, који је најстарији и најзначајнији фестивал у Индији, а међу члановима жирија био је Бенарџи, глумац који је играо и у филмовима Поланског, Дејвида Лина, Саџијата Реја...

- Пошто је видио нека од мојих филмских остварења, Бенарџи је изразио жељу да у скорој будућности снимимо филм заједно. Једног јутра сам сео за компјутер и уобличио филмску причу коју сам буквално пренео из сопственог сна. Послао сам му тих неколико страница и његова реакција је била изузетно повољна - каже Паскаљевић.

Бенарџи је синопсис одмах прослиједио свом пријатељу, индијском милионеру Сандипу Буторији, који повремено улаже новац у умјетничке филмове.

- На крају мог путешествија Индијом састали смо се сва тројица и договорили да покушамо тај филм да реализујемо. Радни назив је "Земља богова", како се иначе назива пространство испод Хималаја, у које ћу се запутити на пролеће како бих сакупио што више података за коначну верзију сценарија - најавио је редитељ.

Циклус

Послије Гое, циклус од седам филмова Горана Паскаљевића приказан је на још четири фестивала - у Керали на југу Индије, Мадрасу, Бангалору и у Пунеу.

- Договорио сам се са председником фестивала у Пунеу, граду који називају индијским Оксфордом, да следеће године у јануару организујемо ретроспективу балканских филмова са фокусом на српски филм - казао је Горан Паскаљевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана