Синиша Вучићевић: Улога Ивана круна каријере

Снежана Тасић
Синиша Вучићевић: Улога Ивана круна каријере

Приједор - Улога Ивана у представи "Ничији син" је најзахтјевнија од свих које сам до сада радио. Очекујем да ће овај комад имати дуг живот, али још не размишљам о наградама.

Рекао је ово за "Глас Српске" глумац Синиша Вучићевић, који на сцени Позоришта Приједор већ неколико сезона успјешно тумачи различите улоге.

Нова представа ове позоришне куће "Ничији син" Мате Матишића, у режији Филипа Гринвалда, била је изазов за Вучићевића.

- Драго ми је што сам добио главну улогу у новој представи, а тиму Позоришта Приједор захвалан сам за указано повјерење. Имао сам велику помоћ режисера Гринвалда, али и глумаца партнера на сцени - казао је Вучићевић, који је премијерно одиграо улогу Ивана 30. септембра, када је за своју глумачку креацију награђен громогласним аплаузом.

Прича да је позориште заволио још као петогодишњи дјечак, када је у Позоришту Приједор одгледао представу "Босански лонац".

- У дјетињству сам стекао навику одласка у позориште. Глумац Народног позоришта Републике Српске Горан Јокић одвео ме 1997. године код Живка Деснице, који је тада водио драмски студио у Позоришту Приједор. Тада сам добио прву улогу у представи "Хајдуци" Бранислава Нушића и "заразио се" глумом - казао је Вучићевић.

Присјетио се како је играо разне улоге уз које је стасавао, али и истакао да се глумачки занат пече цијелог живота. Позориште Приједор наводи као позитиван примјер, који цијени и његује млади глумачки кадар.

- Имао сам срећу да радим са одличним редитељима и сматрам да сам због тога успио да направим већи корак у свом раду за кратко вријеме - казао је Вучићевић.

Дио је глумачке екипе у представама "Гробница за Бориса Давидовича", "Луминацији", "Хот лајн" и "Дјелидба".

- Представа "Хот лајн", у режији Жељка Касапа, донијела је Деану Батозу и мени двије награде на "Комедија фесту" у Зворнику. Проглашен сам за најбољег младог глумца на 32. позоришним играма у Јајцу, захваљујући улози у представи "Дјелидба" редитеља Марка Мисираче - рекао је Вучићевић.

Позоришни сан

Синиша Вучићевић је рекао да има свој глумачки сан.

- Заклео сам се да ћу се потрудити да се обнови "Српска драма", јер је то најбољи драмски комад који сам до сада гледао. Волио бих да у тој представи играм најмлађег Срећковића, а надам се да ће ми се та жеља остварити - истакао је глумац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана