Сцена свадбе мамац за Требињце

Ратомир Мијановић
Сцена свадбе мамац за Требињце

Требиње - Снимање свадбе, једне од најзанимљивијих сцена у филму "На млијечном путу" редитеља Емира Кустурице, изазвало је јуче велику пажњу бројних Требињаца.

Филмска екипа снимала је испред Саборног храма предвођена Кустурицом, а велики број статиста, младенци, пјесма и смијех били су мамац за радознале Херцеговце. Сцена је понављана више пута, јер младожења није могао да стигне младу, која уплашена од змије бјежи кроз парк, док јој вјенчаница пада и открива голо тијело.

Драгиња Милеуснић, која тумачи лик младе, је рекла да су прошлогодишње сцене биле веома комичне, али да је требало много глумачке кондиције.

- Улога је захтјевна и није ми било лако, јер сам морала да погазим неке личне принципе, али најважније је да смо послије свега добили позитивне утиске и успјешно завршили сцену - сматра Милеуснићева.

Навела је да јој ово није прва сарадња са Кустурицом, јер је учествовала и у "Дому за вешање", а истакла је да јој се испунио један од највећих професионалних снова.

- Кустурица зна да ради са глумцима, али и да направи добру атмосферу на сету. Даје нам савјете, саслуша нас и не одбија добре идеје - испричала је глумица.

За партнера, односно младожењу, четрдесетрогодишњег Ранка Брајића Брају из Требиња рекла је да је изузетан. Кустурица је Брају упознао у требињском хотелу "Платани", гдје ради као конобар. Улогу коју му је понудио Требињац је прихватио без размишљања и заиграо у првом плану кадра. Браја је нагласио да никада није ни сањао да ће бити дио глумачке екипе, а посебно да ће играти "раме уз раме са Кустом", те додао да је једва чекао наставак снимања.

Екипа

- Сада сам много опуштенији на снимању и томе је много допринијела изванредна глумачка екипа, заједно са редитељем, тако да немам трему и потпуно сам концентрисан - казао је Требињац Ранко Брајић Браја и додао да је улога у филму Емира Кустурице незаборавно искуство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана