Сандра Љубојевић: Прва филмска улога улазница за Фест

Александра Маџар
Сандра Љубојевић: Прва филмска улога улазница за Фест

Бањалука - "Топ је био врео" је моје прво искуство на филму и потпуно сам била фасцинирана том врстом умјетности.

Испричала је ово за "Глас Српске" глумица Народног позоришта Републике Српске Сандра Љубојевић о улози у филму који ће вечерас у 19 часова отворити 42. међународни филмски фестивал у Београду - Фест.

- Фест је велики догађај у свијету филма и огромна је част појавити се на овом фестивалу, поготово са својим првим филмом, који га отвара. Не могу да сакријем узбуђење и надам се да ће филм оправдати очекивања и да ћемо заборавити то што се толико дуго чекала његова премијера - нагласила је Љубојевићева.

Снимање овог филма, у режији Слободана Скерлића, завршено је прије три године, а Љубојевићева се присјетила свих детаља са снимања. Кецмановић се у роману бавио темом ратног Сарајева, а у центру приче је дјечак који је у рату остао без родитеља.

- Све је тако добро функционисало и било ми је јако занимљиво. Откривајући магију која влада у свијету филма, осјећала сам се као дијете које је добило неку велику играчку и открива један по један њен дио - присјетила се глумица.

Сузана, чији лик тумачи Љубојевићева, је жена која је у ратним временима изабрала да на лакши начин долази до свега што јој је било потребно.

- Искористила је своје способности и преко мушкарца дошла до циља, одређеног положаја, хране, стана и свега осталог што је у то вријеме било немогуће имати - казала је глумица.

Радну верзију филма, који је Скерлић снимио по роману Владимира Кецмановића, Љубојевићева није видјела, а казала је да ће јој бити веома необично филм гледати пред публиком.

- Било је задовољство снимати сцене са великим глумачким именима као што су Анита Манчић, Ивица Видовић, Никола Ђуричко, као и мојим колегама из позоришта, који су врсни глумци, а са којима се сарадња једноставно наставила - додала је Љубојевићева.

Продуценти филма "Топ је био врео" су "Дрина филм" и "Балкан филм", а копродуценти предсједник Републике Српске, Радио-телевизија Републике Српске, Министарство културе и информисања Републике Србије и Филмски центар Србије.

Повјерење

- Од кастинга за филм "Топ је био врео", као и на снимању, имала сам потпуну подршку и повјерење редитеља Бобана Скерлића, који ме је све вријеме водио кроз улогу. Пружао ми је максималну пажњу и надам се да сам оправдала то повјерење - казала је Сандра Љубојевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана