Промовисане књиге писаца из Српске

Александра Маџар
Промовисане књиге писаца из Српске

Београд - На 58. међународном сајму књига у Београду данас је представљено стваралаштво писаца из Републике Српске, као и нова издања Академије и умјетности РС.

На промоцији "Сабраних дјела Пера Слијепчевића", која су објавили АНУРС и београдски "Свет књиге", говорили су академици Радован Вучковић, Алекса Буха и Слободан Грубачић.

Задужбина "Петар Кочић" Бањалука - Београд промовисала је "Антологију абхазијске поезије", чији су приређивачи Дмитри Габелија и Никола Вуколић.

- Репрезентативни избор пјесника Абхазије први пут се појавио пред очима наше читалачке јавности и има вишеструки значај. Задужбина "Петар Кочић" је мостовима пријатељства и културне сарадње повезала два удаљена народа која у својој историјској прошлости нису имали међусобних контаката - рекао је директор и главни уредник Задужбине Никола Вуколић.

Удружење књижевника Српске Подружница Бањалука обиљежило је данас на сајму годишњицу часописа "Књижевник" и промовисало нова издања, међу којима је антологија "Атлас европске лирике", као и књиге "Надрастање" Александре Чворовић и "Јутро на камену" Ружице Комар.

Такође, Удружење књижевника Српске представило је нове књиге својих чланова: "Златну рибицу" Слободана Јанковића и "Првак у хватању зјала" Јована Чулића.

Своје нове наслове на сајму представљају и 34 издавача из Републике Српске. Посјетиоци могу да дођу до више од 600 наслова из новије продукције. Осим организованог наступа на штанду Републике Српске, поједини издавачи своју продукцију излажу и на засебним штандовима.

"Златна Сова"

Завод за уџбенике Источно Сарајево представио је на сајму дјело "Обала", аутора Живојина Ивковића, које је побједник на конкурсу за најбољи необјављени роман "Златна сова". Ту су и два романа који су добитници другог и трећег мјеста на овом конкурсу - "Црно пиле које бјежи" Ивана Златковића и "Повратак Ж-а - антиутопија" Петра Пјешивца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана