Промовисан часопис “Књижевник”

Агенције
Промовисан часопис “Књижевник”

Билећа - У Народној библиотеци “Владимир Гаћиновић” у Билећи данас је представљен двоброј часописа “Књижевник”. Промоција часописа за књижевност, умјетност и културу, који излази у Бањалуци, одржана је поводом 10. годишњице његовог излажења, а издавач “Књижевника” је Удружење књижевника Српске, Подружница Бањалука.


Пјесникиња Ружица Комар рекла је да су у протеклих 10 година објављена 34 броја овог часописа, у којима су штампани радови бројних домаћих и свјетских писаца, критичара и радника из области културе.

О часопису је говорио и Шћепан Алексић, директор Народне билиотеке “Владимир Гаћиновић”, која је била организатор промоције, а одломке из радова објављених у посљедњем броју читала је матуранткиња билећке Гимназије Тијана Тркља.

Прочитано је и писмо главног и одговорног уредника часописа Здравка Кецмана који, упркос најави, није био у могућности да дође у Билећу.

Промоција је одржана у оквиру 8. књижевних сусрета “Станко Ракита”, који се од 6. септембра до 15. октобра одржавају у Бањалуци и другим мјестима широм Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана