Пројект Filming the other: Пет идеја у ужем кругу

Ц. М.
Пројект Filming the other: Пет идеја у ужем кругу

Бањалука - Ања Кавић и Тања Шљивар из Бањалуке, Бојана Јосић из Брчког, Мирза Скендерагић и Ламиа Шабић из Сарајева ушли су у ужи круг такмичења у оквиру филмске радионице одржане у Бањалуци.

Ријеч је о пројекту " Filming the other " у организацији бањалучког "Визарт филма", а ових пет кандидата које је одабрао жири радиће на својим причама током љета. До 18. јула биће одлучено који ће од ових младих стваралаца до краја године снимити три кратка документарца.

- Најбољи су одабрани на основу квалитета понуђених идеја и њиховог приступа теми културне различитости, која је и суштина овог пројекта - навео је директор "Визарт филма" Зоран Галић.

Финалисти су у оквиру радионице, одржане прошле седмице, имали прилику да слушају предавања редитеља Горана Радовановића из Србије, Зиллах Боњес из Велике Британије и Сеада Крешевљаковића из БиХ.

- Предавачи су са младим филмаџијама радили на разради њихових креативних идеја. Било је ријечи о драматургији документарног филма, могућим стиловима и приступу карактерима - казао је Галић.

На конкурс за овај пројекат стигле су 34 пријаве, а у првом кругу жири је одабрао 14 идеја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана