Позориште Јазавац: Прича за све генерације

Александра Маџар
Позориште Јазавац: Прича за све генерације

Бањалука - Градско позориште "Јазавац" припрема представу радног наслова "Секс за почетнике" за коју режију и адаптацију потписује редитељ из Београда Милош Пауновић.

Потврдила је ово за "Глас Српске" један од оснивача "Јазавца" глумица Драгана Марић и најавила премијеру ове представе за крај новембра.

- Новом комаду посветићемо се одмах послије Међународног фестивала младог глумца "Заплет 05", односно крајем овог мјесеца - рекла је Марићева.

Каже да је ријеч о представи едукативног карактера, која ће бити духовита и интригантна и забавна.

- Циљ "Јазавца" је да овом представом привуче младу публику. У комаду ће се појавити нова лица, тачније студенти бањалучке Академије умјетности, који су се својим радом на студијама издвојили као наде у које треба вјеровати и улагати - казала је Марићева.

Нова сезона у "Јазавцу" почела је креативно и радно, па се, осим ове представе, у позоришној "кухињи" градског театра "кува" и прича за дјецу "Црвенкапа" у режији Слободана Перишића.

- Премијеру "Црвенкапе" очекујемо почетком децембра. Овим комадом биће отворена "Јуху сцена" за наше најмлађе, али и њихове родитеље - најавила је Марићева.

Нада се да ће због квалитетне продукције и доброг избора представа субота постати дан када ће се малишани окупљати у позоришној сали "Јазавца".

- Редитељ Слободан Перишић је својим радом на представама "Свиња" и "Арт" стекао наше повјерење. У представи "Црвенкапа" играју Наташа Перић, Бојан Колопић, Рок Радиша и Марио Лукајић - каже Марићева.

"Заплет 05"

- Припреме за Међународни фестивал младог глумца "Заплет 05", који ове године носи назив "Свјежа крв", приводе се крају. Публика ће током шест фестивалских дана видјети одличне представе и младе умјетнике из региона, Београда, Сарајева, Приједора, Градишке и Загреба - каже Драгана Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана