Плануле карте за Дајану

Александра Маџар
Плануле карте за Дајану

Бањалука - Филм "Дајана" о трагично настрадалој британској принцези, који је изазвао позитивне, али и негативне критике, са радозналошћу је дочекан и у домаћим биоскопима.

Прича о принцези, која привлачи много пажње широм свијета, од данас је на репертоару бањалучког мултиплекса "Палас". Публика у Републици Српској са нестрпљењем је очекивала долазак овог филма на велика платна, јер легенда о Дајани никад није испричана до краја.

- Да је популарност британске принцезе захватила и наше просторе доказује и велико интересовање за овај филм, који ће бити приказан данас у 17.30 и 19.45 часова - казала је портпарол мултиплекса "Палас" Марина Поповић.

Подсјећа да филм "Дајана" прича о најславнијој принцези у историји монархије, али и о интригантној љубави која се дешавала изван оквира краљевске породице.

- Због сталне медијске присутности људи су мислили да знају све о њој. Принцеза Дајана, звана "народна принцеза", контроверзна је личност која се успротивила краљевској породици и своју срећу пронашла као међународна хуманитарна активисткиња. Због тога овај филм плијени пажњу јавности - рекла је Поповићева.

О трагичној смрти Дајане написано је много књига, снимљено доста филмова и документарних емисија. Иако је за живота постала славна, прерана смрт ју је учинила легендом.

Редитељ филма је Оливије Хиршбигел, који је свјетску славу стекао награђиваним филмом "Хитлер: Посљедњи дани". Главне улоге повјерене су Наоми Вотс и Навин Ендрјус.

Прича

У овом филму публика ће први пут видјети истину о посљедње двије године везе Дајане и истинске љубави њеног живота, доктора Хазната Кана. Филм "Дајана" премијерно је приказан 5. септембра у Великој Британији, али није успио да освоји критичаре са острва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана