Николи Вуколићу награда за најбољу књигу

Срна
Николи Вуколићу награда за најбољу књигу

Бањалука - Књижевнику Николи Вуколићу вечерас је у Бањалуци уручена годишња награда за најбољу књигу у 2013. години - за књигу критика и есеја "Забиљежено".

Аутор Никола Вуколић рекао је новинарима да је за ово дјело већ добио једну награду-награду читалаца, јер је књига сва распродата, те да ускоро очекује њено друго издање.

"Ова књига је књига искрености, јер док сам је писао држао сам се савјета жнек ритам срца носи тијело, душа - то је стилж. Зато сам желио у овој књизи да се суочим сам са собом, да се исповиједим сам себи и да све то запишем", истакао је Вуколић.

Награду додјељују Удружење књижевника Републике Српске - подружница Бањалука и град Бањалука.

У образложењу жирија наведено је да је Вуколићево дјело обновило поетску форму есеја, представивши познате ауторе и њихова дјела из домаће и европске књижевности.

Књига есеја и критика "Забиљежено" аутора Николе Вуколића објављена је недавно у издању Задужбине "Петар Кочић" Бањалука - Београд и издавачке куће "Прометеј" из Новог Сада.

Ријеч је о књизи есеја и критика коју је књижевник Никола Вуколић написао у посљедњих тридесетак година.

Књига је подијељена по циклусима: Есеји, Забиљежено о Кочићу, Забиљежено о прози, Забиљежено о поезији и Забиљежено у биљежници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана