Млади зворнички пијаниста наступа у Карнеги холу

Aгенције
Млади зворнички пијаниста наступа у Карнеги холу

Зворник - Млади пијаниста Данило Кулишић из Зворника побиједио је у својој категорији на престижном америчком клавирском и гудачком такмичењу, што му омогућује да се 24. маја представи у најпрестижнијој концертној дворани у свијету "Карнеги холу" у Њујорку.

На престижном америчком такмичењу које је окупило умјетнике из 28 земаља свијета, петнаестогодишњи Кулишић је учествовао путем интернета, а званични резултати објављени су 27. фебруара, рекао је новинарима отац младог пијанисте Данило.

"Било је пет старосних категорија, а Данило је наступио у средњој групи старосног доба од 15 до 18 година. Побједници у својим категоријама наступиће у најпрестижнијој концертној дворани 24. маја и биће му уручене диплома и награда", каже Данилов отац.

Данило је ученик трећег разреда Средње музичке школе "Михаило Вукдраговић" у Шапцу и до сада је освојио више од 30 првих награда на разним такмичењима пијаниста у Републици Српској, Србији и иностранству.

У наредном периоду Данило ће наступити на великом такмичењу "Исидор Бајић" у Новом Саду.

Његова породица нада се да ће успјети да обезбиједи новац за одлазак Данила и његовог професора Драгомира Братића у Америку, иако су за то потребна знатна средства, те да ће дјечак остварити свој сан и наступити у "Карнеги холу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана