Љума Пенов: Радујем се доласку у Српску

Г.С.
Љума Пенов: Радујем се доласку у Српску

Београд - Јако се радујем доласку у Бањалуку и Српску, а гледаоце филма "Држава" очекује авангардна прича и интимистички трилер.

Испричала је ово за "Глас Српске" млада београдска глумица Љума Пенов, коју је публика широм свијета упознала преко насловне улоге у филму "Црна Зорица".

Послије рада на остварењу које је приказано на бројним међународним фестивалима, она је заиграла и у филму "Држава" редитељке Јелене Марковић, који би требало да дође и у биоскопе у Републици Српској.

- У овом филму играм студенткињу филозофије, Наталију, која је самосвесна, нежна, разиграна, али и луцидна девојка жељна знања. Она живи за филозофију и највеће мислиоце света, што јој даје другачији и племенитији поглед на свет око себе - каже Пенов.

Присјетила се да је на снимању филма за који је сценарио заједно са Марковићевом писао Саша Радојевић владала позитивна и инспиративна атмосфера.

- Посебно ми је било интересантно што играм улогу у улози, јер Наталија кроз себе дочарава једног од највећих филозофа - казала је глумица и додала да у филму играју Ана Стефановић, Власта Велисављевић, Амра Латифић, Милутин Петровић и други.

Позоришна публика има прилику да је гледа у представи "Наши синови" у београдском Народном позоришту коју је на сцену поставила редитељка Татјана Мандић-Ригонат.

- Драго ми је да ми је припала улога девојке Каравилке, да могу кроз саму представу и своју улогу оживети време и стопе којима смо газили пре сто година - открила је глумица о улози у представи која је настала по тексту Војислава Јовановића Марамбоа.

Фестивали

- Драго ми је да филм "Црна Зорица" и даље има свој фестивалски живот и пут. Био је на доста фестивала у свету и наставља даље. После тога сам наставила свој пут у другим пројектима, али ми је свакако врло драго када сазнам за нове успехе овог филма - казала је Љума Пенов.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана