Куста и Моника на сету у Љубињу

Ратомир Мијановић
Куста и Моника на сету у Љубињу

Љубиње - Екипа филма "На млијечном путу" режисера Емира Кустурице борави у Љубињу гдје је снимила неке од сцена овог играног остварења.

На монтажној скели, наслоњеној на погоне напуштене фабрике, филмска екипа је стрпљиво снимала неколико сати без престанка.

Са Кустурицом је у Љубиње стигла и славна италијанска глумица Моника Белучи, која је на филмском сету била у центру пажње. Филмски сет у Љубињу био је затворен за новинарске екипе. Како нам је открио извор близак филмској екипи, снимање у Љубињу убрзо ће бити завршено, а даље ће наставити по планираном распореду. Снимљена је готово трећина материјала, али пред екипом је још много посла.

Још нису снимљене сцене погибије младе, што остаје да се уради за крај првог дијела снимања за десетак дана на планини Лебршник изнад Гацка. Наравно, снимање ће бити настављено и идућих дана, иако је било говора да ће доћи и до краћег одмора за чланове екипе.

- Сљедећих дана би требали да завршимо снимање у Хутовом блату, а послије тога очекује нас дводневно снимање на Мокрој гори. Послије тога путујемо на планину Лебршник гдје ћемо снимати сцене у којима има и експлозија. Глумица Слобода Мићаловић би требало да дође у октобру и тада ћемо полако ући у финализацију цијелог рада. Према мојим процјенама, снимање ће бити завршено крајем новембра, евентуално половином децембра - најавио је раније Емир Кустурица.

Филмска екипа све чешће гледа у небо и прати временску прогнозу. Очекују макар десетак дана михољског херцеговачког љета како би снимили сцене на планини Лебршник.

Такође, Кустурица је потврдио да снимање филма "На млијечном путу" представља његов повратак филмској умјетности и да је ово најзахтјевнији филм у његовој умјетничкој каријери.

Екипа новог Кустуричиног филма прошла је већ много изазова. Током снимања сцене на Каменој гори Коста (Емир Кустурица) и млада (Моника Белучи) крили су се на дрвету од војника у Хутовом блату код Чапљине промрзли у хладној води.

Три приче

Филм "На млијечном путу" заснован је на причи Емира Кустурице "У змијском загрљају" из збирке "Сто јада", а састојаће се из три дијела - приче о змији, љубави и монаштву. У овој причи, као и у цијелом филму, главну мушку улогу монаха тумачи Кустурица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана