Источно Сарајево: Промовисана књига Флавијан

СРНА
Источно Сарајево: Промовисана књига Флавијан

Источно Сарајево - У Културном центру Источно Ново Сарајево вечерас је промовисана књига "Флавијан" протојереја Руске православне цркве Александра Торика.

Директор Културног центра Недељко Зеленовић рекао је да је "Флавијан" романсирано трокњижје о православљу и православном животу, које улази у танчине православне вјере и начина њеног проповиједања.

Говорећи о књизи, он је истакао да Торик, као врстан романописац, кроз главне ликове пријатеља Андреја и Алексеја, који се срећу и поново здружују, плете причу о руском православном човјеку.

"Аутор на веома једноставан, али упечатљив начин, води Алексеја кроз руско село, кроз периферију великих руских градова који све више личе на безлични западни свијет, гдје упознаје наизглед обичне људе, а сваки тај човјек носи своју животну причу од којих се могу начинити бар добре и јединствене приповијести, ако не и цијели романи", сматра Зеленовић.

О књизи је говорио и игуман манастира Свете Тројице код Љубовије у Србији јеромонах Серафим.

Он је истакао да је Торик написао седам књига и да је манастир Свете Тројице добио права да их промовише и продаје, а дио прихода намијењен је Србима на Косову и Метохији.

Организатори промоције су Саборни храм Рођења Пресвета Богородице у Сарајеву и Културни центар Источно Ново Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана