Источно Сарајево: Музичка академија домаћин Свјетске конфедерације акордеониста

СРНА
Источно Сарајево: Музичка академија домаћин Свјетске конфедерације акордеониста

Источно Сарајево - Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву домаћин је Зимског конгреса Свјетске конфедерације акордеониста, који ће бити одржан током викенда.

Декан Музичке академије Зоран Ракић навео је да на овај стручни скуп долазе представници 18 земаља, односно 34 делегата, те да је циљ конгреса побољшање рада националних асоцијација и позиције хармонике у земљама учесницама.

"Учесници ће присуствовати стручном савјетовању о актуелним проблемима у свијету хармонике, а говориће се и о самој Асоцијацији и пропозицијама на такмичењима", додао је Ракић.

Он је напоменуо да долазак представника из 18 земаља представља прилику да се промовише Академија, Универзитет и град, те додао да је Академија помоћ у организовању конгреса добила од Ректората Универзитета и Скупштине града Источно Сарајево.

Стручне активности у оквиру Конгреса одржаваће се у Административном центру Града Источно Сарајево сутра и у недјељу, 2. марта.

Конгрес Свјетске конфедерације акордеониста постоји од 1948. године, а овогодишњим ће предсједавати предсједник Конфедерације Рајмонд Бодел из Велике Британије.

У информацији објављеној на интернет страници Музичке академије у Источном Сарајеву наводи се да је ова образовна установа домаћинство конгреса добила у Глазгову 2008. године одлуком Генералне ансамблије Конфедерације. /крај/бм/мђ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана