Хорски сусрети за 120 година рада хора Јединство

Aгенције
Хорски сусрети за 120 година рада хора Јединство

Бањалука - Централна манифестација обиљежавања 120 година Српског пјевачког друштва "Јединство" из Бањалуке биће 10. Бањалучки хорски сусрети који ће бити одржани од 14. до 19. октобра.

Диригент хора "Јединство" Немања Савић рекао је да ће на овогодишњим хорским сусретима, између осталих, учествовати хор "Обилић" из Београда, са којим сарадња траје више од 100 година.

"У госте нам долазе и мушка група жКонстантинж из Ниша, хор из Котора, који има потпуно исто име као наш хор, гости из Бугарске, хорови из шире бањалучке регије, изворне групе, те многобројни солисти који су поникли из жЈединства", навео је Савић.

Он је додао да су поводом овог јубилеја припремљена и три компакт диска, на којима је богат садржај, попут извода из архијерејске литургије, с обзиром на то да чланови хора пјевају на недјељним богослужењима у храму Христа Спаситеља у Бањалуци.

Савић је најавио да ће програм хорских сусрета почети отварањем ретроспективне изложбе фотографија "Јединства" кроз историју, у понедјељак 14. октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана