Градско позориште Јазавац: Заплет окупља младе глумце

Александра Маџар
Градско позориште Јазавац: Заплет окупља младе глумце

Бањалука - Креативни тим Градског позоришта "Јазавац" најавио је богату сезону која ће бити званично отворена у суботу увече представом "Арт".

У овом позоришту трају и интензивне припреме за Међународни фестивал младог глумца "ЗАПЛЕТ 05" који ће бити одржан од 22. до 27. октобра на сцени "Јазавца".

- Ове године на фестивалу биће одиграно седам представа које долазе из Београда, Сарајева, Загреба, Приједора, Градишке и Бањалуке. Посјетиоце очекује и богат пратећи програм - најавио је један од оснивача Градског позоришта "Јазавац" глумац Марио Лукајић.

Представа "Арт" рађена је по тексту Јасмине Реза у режији Слободана Перишића и већ је освојила бањалучку публику. Љубитељи театра и овај пут имаће прилику да уживају у глумачким креацијама Љубише Савановића, Бранка Јанковића и Бориса Шавије, који на сцену доносе причу о пријатељству и пролазности материјалних ствари.

Исте вечери у 20 часова свечано ће бити отворене и реновиране просторије и изложбени простор Градског позоришта "Јазавац" изложбом "Ликови и личности" архитекте и сценографа Марка Билбије.

Почетак сезоне у овом позоришту биће у знаку дјечијег театра. Представа "Црвенкапа" коју режира Слободан Перишић отвориће "Јуху" сцену - Сцену за дјецу Градског позоришта "Јазавац".

- Желимо да обогатимо садржај позоришта "Јазавац" и да пружимо могућност најмлађим љубитељима театра да уживају у представама - казала је један од оснивача Градског позоришта "Јазавац" глумица Драгана Марић.

Прича из "Арта"

- Драмски комад "Арт" отвара више питања, као што су она о умјетности, пријатељству, браку, занимању, потрошачком друштву. Филозофско промишљање драмског писца Јасмине Реза утицало је да се одлучим за рад на овом комаду - подсјетио је Перишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана