Градишка: Женски разговори на сцени

Милан Вујић
Градишка: Женски разговори на сцени

Градишка - "Женски разговори" Душка Радовића оживјеће на сцени Град позоришта из Градишке.

Како је најавио директор овог позоришта Амир Мешић, послије овог комада очекује их рад на још једној представи, а неће изостати ни одласци на међународне фестивале.

Напоменуо је ће ускоро све представе, осим у Градишци, редовно изводити у Српцу и Козарској Дубици. Глумци Град позоришта до сада су учествовали на фестивалима у Српској, али и у региону.

- Трудимо се да афирмишемо што више младих глумаца и да публику вратимо у позориште. У наредном периоду доста представа одиграћемо за основце и средњошколце - нагласио је Мешић.

Међу комадима којима су се глумци овог театра представили у градовима Српске су "Луда лова", "Аудијенција", "Неке дјевојке", "Не играј на Енглезе", "Генерална проба самоубиства".

 - Читава продукција протеклих година била је јако успјешна, а једна од најзахтјевнијих представа била је "Генерална проба самоубиства" по тексту Душана Ковачевића у режији Луке Кецмана - казао је Мешић.

Подсјећа да су захваљујући овом комаду започели сарадњу са београдским Звездара театром.

- Посебно смо поносни што смо представу извели у присуству Душана Ковачевића, који је имао само ријечи хвале и позвао нас је да гостујемо у Београду - нагласио је Мешић.

Глумац Драшко Видовић до сада је успјешно режирао три представе за Омладински студио Град позоришта, а ријеч је о комадима "Покондирена тиква", "Наша деца" и "Гроздана на зрну бибера". На фестивалу у Лакташима представа "Наша деца" и Видовић добили су специјално признање.

Из Град позоришта најављују да ће крајем школске године организовати фестивал драмског стваралаштва основних школа који ће бити одржан у Културном центру Градишка.

Секције

- "Гроздана на зрну бибера" је текст писан за професионалне глумце, ми смо експериментисали са млађим члановима, али је резултат веома добар. И даље ћемо водити секције са средњошколцима који су заинтересовани за глуму - каже Драшко Видовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана