Филм о Грејс Кели отвара фестивал у Кану

Танјуг
Филм о Грејс Кели отвара фестивал у Кану

Ни двадесет четири сата након што је саопштено да се премијера филма "Grace of Monaco " одлаже до даљег, из Кана је стигла званична потврда: нова драма Оливијеа Дана са Никол Кидман у главној улози отвориће чувени фестивал 14. маја.

Контроверзни биографски филм о принцези од Монака Грејс Кели, који су деца бивше холивудске звијезде окарактерисала као "гламурозну измишљотину", биће премијерно приказан на отварању најпрестижнијег филмског фестивала.

Овогодишњи, 67. Кански фестивал биће одржан од 14. до 25. маја. Како преноси Франс прес, филм француског редитеља Дана, са Никол Кидман у улози принцезе и Тимом Ротом у улози принца Ренијеа, биће приказан ван такмичарске селекције.

Филм прати шестомјесечни период из 1962. године, када је Монако због пореза упао у сукоб са Француском. Тада сасвим нова принцеза, холивудска звијезда Грејс Кели играла је вјеште политичке игре иза кулиса, не би ли сачувала своју нову домовину од понора. У исто вријеме њен брак је пролазио кроз кризу, а због статуса принцезе морала је да одбије улогу у новом Хичкоковом филму, након чега се више никада није појавила на великом платну.

Раније у току дана, продуцентска компанија коју воде браћа Вајнстин саопштила је да премијера филма неће бити одржана 14. маја, како је раније најављено.

Према писању листа "Холивуд рипортер", Дан је у сукобу са продуцентима, браћом Вајнстин, које је прошле недјеље јавно оптужио да желе да измјене филм супротно његовим жељама.

"Постоје двије верзије филма - моја и њихова, коју сматрам катастрофалном. Они желе комерцијални, сладуњави филм", изјавио је прошле недјеље француски редитељ.

Дан је најпознатији широј јавности по филму "Живот у ружичастом", емотивној биографској драми о чувеној пјевачици Едит Пјаф. Филм је француској глумици Марион Котијар донио Оскара за главну женску улогу, чиме је постала прва француска звијезда која је награђена овом престижном наградом, иако је целокупну улогу изнијела на француском језику.

Холивудска штампа наводи да се још увијек не зна када ће филм стићи у биоскопе, ни зашто је премијера одложена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана