Џони Деп: Глумац са најбољом маском

Танјуг
Џони Деп: Глумац са најбољом маском

Амерички глумац Џони Деп први је добитник "Истакнуте занатске награде" коју додjељује Удружење филмских шминкера и фризера.

У образложењу се наводи да је популарни глумац често у својим филмовима носио специфичне маске и фризуре, од Едварда Маказоруког преко Џека Спароуа до Тонта, те да је ред да се сви ти дуги сати проведени у столици за шминкање награде.

Према писању британског листа "Гардијан", новоустановљена награда додjељује се глумцу или глумици за посебну сарадњу са стручњацима за шминку и фризуру.

Награду ће уручити мејкап уметник и Оскаровац Џоел Харлоу, који је сарађивао са Депом у филмовима "Пирати са Кариба" и "Усамљени ренџер" као и у новом остварењу "Transcedence".

"Шминкери и фризери се слажу да је Џони Деп савршен избор за нашу прву награду", изјавила је предсjедница Удружења филмских шминкера и фризера Сузан Кабрал-Еберт.

"Он је глумац који у остварењу својих ликова вjероватно највише користи умијеће наших чланова. Деп је увијек подржавао наш занат, и то чинио са поштовањем, уважавањем и креативном сарадњом", навела је она.

Свечана додјела награда Удружења филмских шминкера и фризера биће одржана 15. фебруара у студију Парамаунт. Међу номинованим филмовима за награде удружења су "One Chance", "Усамљени Ренџер", "Америчка Превара" и "Џобс".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана