Драган Бјелогрлић: Публику очекују сузе и смех

Александра Маџар
Драган Бјелогрлић: Публику очекују сузе и смех

Београд - Филм "Монтевидео, видимо се!" публици у Бањалуци сигурно ће пробудити емоције које су осетили гледајући први филм "Монтевидео, Бог те видео!", а наравно и нова узбуђења. Очекују их сигурно сузе и смех.

Овим ријечима редитељ Драган Бјелогрлић најавио је бањалучку свечану премијеру филма "Монтевидео, видимо се!" која ће бити одржана сутра у 20 часова у Банском двору Културном центру под покровитељством Кабинета предсједника Републике Српске.

Приказивање овог филма на великом платну мултиплекса "Палас" почиње данас, па ће сви они који су са нестрпљењем очекивали да виде нове авантуре јунака ове приче, имати прилику да уживају у филму.

Бјелогрлић који се храбро упустио у овај стваралачки процес није крио задовољство и понос због популарности коју су постигли његови филмови инспирисани истинитим догађајима о успјеху фудбалског тима Краљевине Југославије на Првом свјетском првенству у Уругвају 1930. године.

- Неизмерно сам срећан, када знам да је после премијере у Београду која је била пре неколико дана, филм погледало 100.000 гледалаца - нагласио је он.

Један од најбољих српских глумаца показао је изузетан осјећај за режију, а своје искуство несебично је подијелио са младим глумцима којима је овај филм био улазница на велика врата успјеха.

- Свакоме се чини да је његов посао најтежи, па се и мени тренутно чини тако за мој редитељски део посла. Без лажне скромности, морам нагласити да је ово заиста производ тимског рада - казао је Бјелогрлић.

Подсјетио је да је велика екипа четири године радила на овом пројекту, те да је он био на челу једног озбиљног тима.

- Успели смо заједно, као тим, а то је нешто чему ми менталитетски нисмо наклоњени. Код нас свако воли да сам узоре своју њиву - истакао је Бјелогрлић.

Најдраже од свега му је, како каже, чињеница да "Монтевидео, видимо се!" може гледати и публика која није гледала први филм.

- Направили смо један потпуно аутономни филм - додао је он.

Насловне улоге повјерене су младом и талентованом Милошу Биковићу, Петру Стругару, Виктору Савићу, Небојши Илићу, али и искусним глумцима раскошног талента, Николи Ђуричку, Драгану Николићу, Срђану Тодоровићу и другима.

Овај пут српски глумци имали су прилику да заиграју раме уз раме и са холивудском звијездом Армандом Асантеом.

- Армандо је био врло импресиониран целокупним радом на филму, а посебно београдском премијером, за коју је рекао да је била величанствена и спектакуларна. Мислим да није очекивао да ће тако нешто доживети у Београду, без обзира на то што му се Србија јако свиђа. Био је изненађен - испричао је Бјелогрлић.

Улазнице

"Глас Српске" и мултиплекс "Палас" награђују читаоце улазницама за "Монтевидео, видимо се!" који је на репертоару данас у 15 часова.

Читаоци треба да се у девет часова јаве на број телефона 051/342-900, а три најбржа добиће по двије улазнице за нови филм Драгана Бјелогрлића.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана