Дани Владе С. Милошевића од 6. до 28. априла

Aгенције
Дани Владе С. Милошевића од 6. до 28. априла

Бањалука - Премијером документарне драме "Солунци говоре", аутора Антонија Ђурића, у извођењу студената Академије умјетности из Бањалуке и Академије умјетности "Алфа" из Београда на великој сцени Народног позоришта Републике Српске, 6. априла почеће традиционална манифестација "Дани Владе С. Милошевића".

Декан Академије умјетности Универзитета у Бањалуци Лука Кецман каже да су у богатом програму културне манифестације "Дани Владе С. Милошевића" ангажовани бројни професори и студенти ове Акадамије.

"Манифестацију почињу студенти, а биће завршена 28. априла извођењем оперете жОрфејж опет у извођењу студената Академије. Намјера нам је да јавности покажемо снагу Академије и да је Бањалука као град сазрела да има оваква дешавања, а једнога дана и балет", рекао је Кецман на данашњој конференцији за новинаре.

Он је додао да ће, између премијере документарне драме "Солунци говоре" и оперете "Орфеј", бити одржано више концерата и нучних скупова у част великог умјетника Владе С. Милошевића.

"Бројним богатим садржајима подсјетићемо на великана, српског академика, композитора, етномузиколога, хоровођу и педагога", истакао је Кецман.

Покровитељ овогодишње традиционалне културне манифестације "Дани Владе С.Милошевића", која се одржава од 6. до 28. априла, је предсједник Републике Српске Милорад Додик, уз подршку Министарства просвјете и културе Српске, Академије умјетности бањалучког Универзитета и града Бањалука. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана