Четврто коло Десет векова српске књижевности

СРНА
Четврто коло Десет векова српске књижевности

Матица српска из Новог Сада представиће четврто коло антологијске едиције "Десет векова српске књижевности" на предстојећем београдском Међународном сајму књига, саопштено је из Матице српске.

Едиција "Десет векова српске књижевности" има 10 књига, а главни и одговорни уредник је Миро Вуксановић.

Тако су се у четвртом колу антологијске едиције нашле књиге: "Стара српска поезија, записи и натписи, аренге", коју је приредио Томислав Јовановић, "Лирско-епске народне песме" Марија Клеут, док је "Симеона Пишчевића" приредила Мирјана Д. Стефановић.

Књигу "Војислав Илић" приредила је Зорица Хаџић, а "Светолика Ранковића" Радослав Ераковић.

"Бранислава Нушића", "Јована Дучића", "Владана Десницу", "Милована Ђиласа" и "Књигу о Змају" Лазе Костића приредили су Јован Љуштановић, Бојан Чолак, Жељко Милановић, Миро Вуксановић и Миливој Ненин.

У Матичиној едицији "Прва књига", окренутој књижевном подмлатку, на београдском Сајму наћи ће се двије књиге. Ријеч је о дјелима Горана Томића, који је аутор књиге поезије "Незванично мртав", и Жарка Алексића, аутора књиге "Кућни биоскоп".

У Матици с поносом истичу редовно излажење "Летописа Матице српске", покренутог далеке 1824. године, као и представљање 11 научних часописа.

Овогодишња продукција Матице представиће у Београду други том капиталног издања "Српске ециклопедије", која се иначе ради у сарадњи са Српском академијом наука и умјетности /САНУ/ и Заводом за уџбенике.

На штанду најстарије издавачке куће српског народа биће изложена и издања Научног и Издавачког одјељења, као и Галерије и Библиотеке Матице српске.

Од 20. до 27. октобра биће одржан 58. Међународни сајам књига у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана