„Breaking Bad” тријумфовао на додjели Емија

Танјуг
„Breaking Bad” тријумфовао на додjели Емија

Драма “Breaking Bad”, суморна прича о професору хемије који постаје нарко краљ, први пут је синоћ добила Емија за најбољу драмску серију.

AMC-ова серија, чија ће посљедња епизода бити емитована идуће седмице, промјенила је телевизијски свет и после синоћњег успјеха “запалила” интернет заједницу.

“Мислим да наша серија не би потрајала дуже од двије сезоне да није било сервиса 'видео на захтијев' и интернета гдје су људи четовали”, рекао је творац серије Винс Џилиган. “Заиста су нас држали на добром путу. Ово је смјело ново доба”.

Емија за најбољу комедију добила је “Модерна породица”, стилизована серија националне мреже ABC о неконвенционални породицама. Ово је четврти узастопни Еми за ову серију.

Емије додjељује Академија телевизијских умjетности и наука и, као признање промjенама у телевизији, домаћин Нил Патрик Харис отворио је церемонију затворен у собу са више програма на екрамина у покушају да “ухвати” сваку епизоду.

“Тренутно гледам епизоду 'Америчке хорор приче' која иде на мојим сочивима”, нашалио се Харис у Нокиа театру у Лос Андјелесу.

Најновији играч у ТВ индустрији, онлајн стриминг компанија Нетфликс није успjела да покупи признања у категоријама за најбољу драму и глумачка остварења за свој политички трилер “House of Cards” (Кућа од карата) али је добила Емија за режију и била је главна тема разговора иза сцене због тога што су оригинални програм “окачили” право на Интернет.

Ветеран, кабловски HBO који је имао 108 номинација и даље је сила на коју треба рачунати на телевизији гдjе је Нетфликс променио досадашњи начин рада.

Џеф Денијелс који игра спикера у серији HBO-а “The Newsroom” (Редакција) добитник је Емија за најбољу мушку улогу у драми док је Клер Дејнс другу годину за редом добила Емија за улогу биполарног CIA агента у серији “Домовина” (Homeland).

“Нисам очекивао ово”, рекао је Денијелс који се за награду надметао са Волтом Вајтом (Breaking Bad) и Кевином Спејсијем (Кућа од карата).

Behind the Candekabra ” (Иза канделабра) где је Мајкл Даглас добио награду за улогу живописног пијанисте Либерачија.

“Заслужујеш пола овога”, рекао је Даглас свом колеги Мету Дејону који је у филму играо његовог љубавника и који је такође био номинован за Емија. “Хоћеш горњи или доњи дио?”

Глумачке награде у комедији нису биле толико изненађујуће. Џулија Луис-Драјфус добила је Емија другу годину за редом за улогу потпредсједнице САД Селине Мејер у “Veep” HBO-а.

Џим Парсонс је трећи пут добио награду за улогу Шелдона Купера у CBS-овој серији “Штребери” (The Big Bang Theory). Међу главним губитницима синоћње церемоније су “Америчка хорор прича:Азил” која је имала 17 номинација а освојила је само двије награде и фантазија HBO-а “Игра престола” која је са 16 номинација отишла кући са свега двије техничке награде.

Breaking Bad” је био номинован у 10 категорија а освојио је три награде. Чни се, преносе медији, да су добар тајминг и скок гледаности били на његовој страни.

AMC је послиједњу сезону “Breaking Bad”-а подјелио у двије повећавши тако гледаност али и причу по друштвеним медијима баш на вријеме за Емије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана