Авантура читања за школарце

ександра Маџар
Авантура читања за школарце

Бањалука - Народна и универзитетска библиотека Републике Српске покренула је акцију "Читајмо заједно", у оквиру које ће поклонити чланске карте бањалучким основцима.

У оквиру овог програма национална библиотека Српске уручиће 400 чланских карата ученицима из школа "Бранко Ћопић", "Доситеј Обрадовић", "Змај Јова Јовановић", "Јован Цвијић", "Бранко Радичевић", "Иво Андрић" и "Вук Стефановић Караџић".

Програм и дружење са представницима школа и ученика биће одржано данас у 12 часова у библиотеци, када ће им директор Народне и универзитетске библиотеке Љиља Петровић-Зечић уручити поклон-чланарине.

- Млади и талентовани школарци прочитаће своје приче или пјесме, да би се њихови радови чули и изван школе. Циљ ове акције је да се популаризује књига међу дјецом - казала је Петровић-Зечић.

Са овим чланским картама малишани ће моћи редовно да посјећују Дјечију библиотеку "Борик" и читају дјела намијењена њиховом узрасту.

- Почели смо са још једним програмом, па ћемо школи "Змај Јова Јовановић" додијелити пакет књига за њихову библиотеку. То је симболичан почетак ове акције, а у сљедећем периоду библиотека ће и осталим школама поклањати књиге - додала је Петровић-Зечић.

Објаснила је да су се у првом дијелу акције "Читајмо заједно" одлучили да овим школама додијеле чланске карте, јер се оне налазе у близини Дјечије библиотеке "Борик".

- И малишани из осталих школа широм Бањалуке имаће прилику да се друже са књигом. Ускоро ће и они бити наши гости, када ћемо им подијелити чланске карте и организовати дружење у библиотеци - казала је Петровић-Зечић.

Публикација

- Желимо да прикупимо што више радова младих креативаца и да их објавимо у једној публикацији, као избор из дјечије поезије. Сваком дјетету ће значити када се у публикацији, иза које стоји Народна и универзитетска библиотека РС, нађе његова пјесма или прича - казала је Петровић-Зечић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана