Анине авантуре постале хит

Александра Маџар
Анине авантуре постале хит

Бањалука - Анимирани филм "Сњежно краљевство" апсолутни је хит међу малишанима у Републици Српској, па су пројекције на великом платну увијек добро посјећене.

 

 

Популарни "Дизнијев" цртаћ пробио је праг од милијарду долара и постао владар на свјетским биоскопским благајнама.

- Нисмо изненађени успјехом анимираног филма "Сњежно краљевство". У нашем биоскопу приказује се од прошле године и још је веома популаран - истакала је портпарол бањалучког мултиплекса "Палас" Марина Поповић.

Додаје да малишани јако уживају у овом филму, који је дјелимично инспирисан бајком Ханса Кристијана Андерсена. Ово је тек други дугометражни цртаћ којем је пошло за руком да пређе магични праг од милијарду долара зараде. Први анимирани филм који је то постигао била је "Прича о играчкама 3", која је 2010. године инкасирала 1,06 милијарди долара.

- Анимирани филмови су јако тражени у мултиплексу "Палас", а доказ за то је и прошлогодишњи број један на листи најгледанијих остварења - цртаћ "Штрумпфови 2", који је освојио најмлађе посјетиоце - казала је Поповићева.

Умјетнички квалитет цртаног филма "Сњежно краљевство" потврђен је и на додјели престижних награда Америчке филмске академије, када је освојио два "Оскара".

Мјузикл Криса Бака и Џенифер Ли окитио се и златним статуетама за најбољи анимирани филм, као и за најбољу оригиналну пјесму за нумеру "Let it go" у извођењу Ајдине Мензел.

Ова анимирана авантура на листу својих награда уписала је и "Златни глобус", као и четири "Ени" награде - за музику, продукцију дизајна, режију и најбољи позајмљени глас. Успјех "Сњежног краљевства" потврдила је и продаја компакт диска са музиком из филма који је постао "саундтрек" са најдужим временом проведеним на челу америчке топ-листе албума још од "Титаника".

Ледена клетва

Прича прати Ану која се удружује са  екстремним планинарем Кристофором и његовим помоћником, ирвасом Свеном у епској потрази за Елзом, Сњежном краљицом. Она жели да оконча њену ледену клетву, а на том путу сусреће се са мистичним троловима, смијешним сњежним човјеком, екстремним условима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана