Студија о Стивену Кингу на српском језику

Б. П.
Студија о Стивену Кингу на српском језику

БЕОГРАД - Издвачка кућа "Вулкан издаваштво" објавила је књигу "Стивен Кинг: Свеобухватно истраживање његовог рада, живота и утицаја" која представља историју пишчевих изазова, тријумфа, мање познатих прича, успјешних екранизација и других кључних тренутака, те чини идеалан додатак за сваку колекцију фанова краља хорора.

Аутор Бев Винсент је истражио фасцинантан пут Кинговог књижевног стварања и његову готово педесетогодишњу каријеру. Кинг не само да је обликовао жанр страве и фантастике већ је и утицао на ширу књижевну културу. Откријте како су се теме његових дјела одражавале на промјене и догађаје у његовом животу, као и дубље приче које стоје иза његових романа, новела, приповијетки и адаптација, уз подршку архивских фотографија и докумената из Кингове личне колекције.

Романе попут "Кери", "Исијавање", "То" и многих других препознала је како енормна читалачка публика, тако и књижевна критика.

Кингов стил писања је истовремено једноставан и дубок. Његове ријечи су моћне, прожете емоцијама које одражавају стварне људске борбе. Кингово стваралаштво представља не само извор уживања већ и инспирацију за размишљање о животу и страху који га прожима. Његова дjела су снажно проткана друштвеним околностима и често рефлектују турбуленције времена. Аутор овог изузетног дјела Бев Винсент је редактор у часопису "Семетери денс", гдје од 2001. године пише колумну "Стивен Кинг: Новости из зоне мртвих".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана