Промоција издања Универзитета у Источном Сарајеву и Бањалуци

Aгенције
Промоција издања Универзитета у Источном Сарајеву и Бањалуци

Београд - На штанду Републике Српске на београдском Сајму књиге данас су промовисана нова издања универзитета у Источном Сарајеву и Бањалуци.

 Говорећи на промоцији научног часописа "Скрипта медика" /Scripta medica /, бивши министар здравља Републике Српске Ранко Шкрбић рекао је да се углед часописа рангира по томе колико пута је цитиран неки дио из часописа.


"Наши људи су веома писмени, али ријетко своја знања дијеле са широм јавношћу, не знају да пишу саопштења о научном дјелу", појаснио је Шкрбић, новоименовани амбасадор БиХ у Србији.

Овај часопис, према оцјени осталих учесника, припремљен је за излазак на свјетско тржиште.

Учесници су истакли да су недостатак финанасија и застарјела опрема проблеми са којима се суочавају људи који се баве научним радом у Републици Српској.

На промоцији научног часописа "Зборник радова Економског факултета" декан Економског факултета у Источном Сарајеву Љубиша Владушић истакао је како је висок ниво квалитета свих радова који уђу у Зборник, али да би требало да у потпуности се пише на енглеском језику и да буде доступан у електронској форми на сајту.

На Сајму књига у Београду промовисана су и нова издања Правног факултета из Источног Сарајева - часопис "Годишњак Правног факултета" и Зборник радова "Права дјетета и равноправност полова између нормативног и стварног".

Доцент Горан Марковић рекао је да се правима дјетета и равноправношћу међу половима бави мали број људи са правног аспекта.

На промоцији часописа "Годишњак" Православног богословског факултета "Свети Василије Острошки" речено је да је овај годишњак доживио већ 11 издања, те да је сазријевао и садржински и у дизајну.

На београдском Сајму данас су промовисана и нова издања Универзитета у Бањалуци "Аустријска политика према простору Босне и Херцеговине 1699-1788", аутора Бора Бронзе, затим "Економија и управљање малим и средњим предузећима", аутора Саше Петковића и Шефкије Берберовића.

Представљени су "Геоморфологија", аутора Раденка Лазаревића и Радислава Тошића, "Релационе базе података" аутора Славка Марића и Дражена Брђанина, као и "Кошарка на просторима бивше Југославије до маја 1945.", аутора Слободана Симовића и Петра Павловића.

Промоцији нових универзитетских издања из Српске присуствовали су и ректор Универзитета у Источном Сарајеву Митар Новаковић и директор Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић које је и организатор промоција у оквиру штанда Републике Српске на Сајму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана