Aндрићева награда за Мирјану Павловић

Taнјуг
Aндрићева награда за Мирјану Павловић

Андрићева награда за 2012. годину једногласно је додjељена књижевници Мирјани Павловић за књигу приповjедака "Трпеза без главног јела" у издању "Архипелага".

Одлуку је на данашњем састанку у Задужбини Иве Андрића, једногласно дониео жири за додјелу Андрићеве награде, који је радио у саставу: председник Славко Гордић и чланови Марко Недић и Васа Павковић, размотривши збирке приповједака и приче објављене у периодици 2012. године.

У ужи избор ушле су књиге Гордане Ћирјанић "Кад сване, разлаз", Драгише Калезића "Стопала", Владимира Кецмановића "Зидови који се руше", Мире Поповић "Хармонија", Славољуба Марковића "Истиснуто из живота" и Александра Бјелогрлића "Цитадела".

Како се наводи у саопштењу жирија, књига Мирјане Павловић "Трпеза без главног јела" издвојила се тематско-поетичком самосвојношћу и дослиједношћу наративног поступка.

Приповедајући о породичним односима у савременом урбаном миљеу, Мирјана Павловић својим причама даје специфичну боју игривости и хумора упркос егзистенцијалној тежини тема којима се бави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана