Монтевидео, видимо се! краљ биоскопа

Александра Маџар
Монтевидео, видимо се! краљ биоскопа

Бањалука - Филм "Монтевидео, видимо се!", у режији Драгана Бјелогрлића, најгледанији је филм у бањалучком мултиплексу "Палас".

Да је овај филм потпуни владар биоскопа од 23. јануара, када је стигао пред бањалучку публику, потврдила је портпарол "Паласа" Марина Поповић.   

- Ниједан филм који тренутно имамо на репертоару не може да парира "Монтевидеу". Пуне сале, па чак и први редови доказују колико интересовање влада за овај филм - каже Поповићева.

Интересантно је да нови Бјелогрлићев филм једнако привлачи млађе и старије гледаоце. Већина љубитеља филма каже да им се највише свидјела комична нота која се провлачи кроз цијелу причу.

Филм је инспирисан истинитим догађајима о успјеху фудбалског тима Краљевине Југославије на Првом свјетском првенству у Уругвају 1930. године.

- "Монтевидео, видимо се!" сам погледала са задовољством. Осим здравог смијеха, филм има одличну причу која је на мене оставила велики утисак - каже Бањалучанка Сања Вукашиновић.

Иако је послије овог филма у "Палас" стигло и остварење "Америчка превара", номиновано за предстижну награду "Оскар", није успјело да скине домаћу причу са трона. Такође, од четвртка је пред домаћом публиком и нови филм славног Џорџа Клунија "Чувари насљеђа", али у мултиплексу истичу да није изазвао велику пажњу као "Монтевидео, видимо се!".  

Бјелогрлић је главне улоге у филму повјерио Милошу Биковићу, Петру Стругару, Арману Асантеу, Виктору Савићу, Елени Мартинез, Бранку Ђурићу и Предрагу Васићу. У великом глумачком ансамблу су и Небојша Илић, Војин Ћетковић, Александар Радојичић, Иван Зекић, Никола Ђуричко, Срђан Тодоровић, Властимир Ђуза Стојиљковић, Драган Николић, Конча Хидалго...

Наставак

Драган Бјелогрлић је у филму "Монтевидео, видимо се!" наставио причу започету у првом дијелу "Монтевидео, Бог те видео", који је био велики биоскопски хит и затим успјешна телевизијска серија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана