Кијану Ривс одбио да глуми у наставку једног од најуспешнијих филмова деведесетих

Г.С.
Кијану Ривс одбио да глуми у наставку једног од најуспешнијих филмова деведесетих

Акциони трилер Брзина из 1994. године с Кијану Ривсом у главној улози омиљен је међу многим гледаоцима, али упркос великом успјеху, глумац је одбио да глуми у наставку.

У првом филму Ривс је тумачио улогу Џека Травена, младог полицајца који је присиљен да одржи градски аутобус на брзини већој од 80 км/х како би спријечио експлозију бомбе.

Обожаватељи су хвалили Ривесову изведбу, као и и глуму Сандре Булок, која је глумила путницу у аутобусу.

“Размишљам о Кијану Ривсу у Брзини (опет)”, написао је један корисник Икс-а готово 30 година након премијере филма, док је други обожаватељ објавио: “Кијану Ривс је феноменалан у Брзини”, преноси Б92.

Упркос успјеху филма, Ривс није хтио да глуми у наставку.

Брзина 2 изашла је 1997. године, а Булок је овог пута глумила уз Џејсона Патрика, који је глумио њеног партнера. У наставку, пар одлази на одмор на Карибе, али њихово крстарење претвара се у ноћну мору када зликовац којег глуми Виљем Дафо, преузме контролу над бродом.

Ривсова одлука да не глуми у наставку разочарала је многе обожаватеље, али глумац је 2021. године образложио своју одлуку. Гостујући у британској емисији Грејем Нортон Шоу, Ривс је објаснио да у то време “није добро реаговао на сценарио”.

“Заиста сам желио да радим са Сандром Булок, волио сам да играм Џека Травена и волио сам Брзину, али брод за крстарење? Нисам имао ништа против умјетника укључених у пројекат, али тада сам осјећао да то једноставно није за мене.”

Такође је 2015. године у емисији Џимија Кимела подијелио сличан разлог: “Прочитао сам сценарио и помислио: 'Брод за крстарење је чак спорији од аутобуса.' Рекао сам: 'Волим вас, али то једноставно није за мене.'“

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана