Кад глумци мрзе улоге које су их прославиле...

hot.hr
Кад глумци мрзе улоге које су их прославиле...

Многи глумци цио живот проведу чекајући ону једну улогу која ће их прославити. Ипак, није необично да они који су имали ту срећу презиру улоге које су их прославиле. Прочитајте који су то глумци...

Шон Конери и Џејмс Бонд

Прије него што је постао Џејмс Бонд, Шон Конери био је тек још један гробар, фудбалер и дадиља са снажним нагласком. Шон данас има 83 године и већ 10 година није глумио ни у једном филму, а свеједно је свјетски познат.

Сви воле Џејмса Бонда, осим Шона Конерија. Као изгладнели глумац, Шон је био итекако захвалан на пруженој прилици да глуми овог тајног агента. Ипак, ту улогу није волио – "Увијек сам мрзео тог проклетог Џејмса Бонда. Волео бих да га убијем".

Тешка срца прихватио је улогу у неколико филмова о Џејмсу Бонду, а кад је снимио посљедњег, цијелу је плату дао у добротворне сврхе и то да напакости продуцентима који, наводно, презиру хуманитарце. Продуценти су успјели да га задрже на пројекту дајући му сваки пут све више новца. Након снимања петог филма, понудили су му велику повишицу, а тако је било и након шестог филма, кад је одустао од пројекта.

Џорџу Ривсу Супермен уништио живот

Први глумац који је глумио Супермена у дугометражном филму је Џорџ Ривс. Филм је водио до настанка данас класичне телевизијске серије о узбудљивом животу Супермена, због чега је Ривс постао глумачка звијезда коју су обожавала дјеца и мушкарци с дечачким сновима.

Сви су вољели Ривса као Супермена, осим самог Џорџа, који је сматрао да је улога "испод његовог достојанства". Ово се можда може објаснити изузетно јефтином продукцијом, трошак снимања једне епизоде ​​износио је 15.000 долара, док је сваки од глумаца добијао тек 200 долара хонорара. Само одијело Супермена, које је било сиво-браон, како би боље изгледало на црно-бијелој телевизији, Ривс је звао "одијелом мајмуна".

Како је цијела серија била спонзорисана од стране произвођача пахуљица, глумци су осим у серији морали да глуме и у рекламама за пахуљице. Но, главни разлог због ког је Ривс мрзио улогу која га је прославила јесте зато што му није била бонус у каријери, него му је одмогла. Након Супермена није могао да добије ниједну улогу којом би се одмакао од суперјунака.

Чак и кад је добио улогу у филму "Одавде до вјечности ", који је 1954. године награђен Оскаром, сви су викали "Ено Супермена!" сваки пут кад би га видјели у некој сцени, па су продуценти његову улогу у том филму морали срезати на само неколико реченица. Ривс је 1959. године пиштољем извршио самоубиство.

Марлон Брандо мрзио лик који је оживио

Прије него је заиграо Вита Корлеонеа, Марлон Брандо постао је заштитно лице своје генерације захваљујући улози у филму "Трамвај звани жеља" и један од највећих секс симбола тог времена. Иако је тумачио агресивног и бахатог бунтовника жестоког темперамента, женама је то било изузетно привлачно и нема оне која га није пожељела за себе.

Но, Брандо је мрзио овај лик. Реч је о глумцу који је послао Индијанку да у његово име одбије Оскара у знак протеста против расизма у Холивуду. Бескрајно су га живцирале гаћице које су му жене метафорички бацале у лице, а његова мржња према лику који је осликао никад није престала.

Кристофер Пламер није могао да побјегне од улоге

Након педесет година и стотину других филмских улога, Кристофер Пламер и даље је најпознатији по филму "Моје песме, моји снови", који му је донио новац, а њега и његову колегиницу Џули Ендрјус лансирао на А листу холивудских глумаца. Сви су обожавали овај филм, али не и Пламер.

Иако му је идеја да глуми у мјузиклу била неодољиво привлачна, никако није могао да свари лик који је глумио. Био је фрустриран ограничењима са којима се суочио играјући особу без смисла за хумор, а покушај да је учини занимљивом упоредио је са "шибањем мртвог коња".

Роберт Патинсон мрзи "Сумрак" сагу

"Кад читате књигу, Едвард Кален је толико диван да се сексуално узбудите. Такав је у свакој реченици. Мислим да би сви глумци уживали да глуме такву особу, али ја то не могу. Што сам више читао сценарио, све сам више мрзио тог типа, па сам га тако и одиграо - као маничног депресивца који мрзи сам себе. Плус, он је 108 година стара дјевица, па је очигледно да има масу проблема", рекао је Роберт у једном интервју 2008. године и то прије него је био присиљен да га глуми још четири године. Неко је направио компилацију у којој Роберт у интервјуима блати свој лик, филм и колеге, па је свакако погледајте...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана