Гравитација најгледанија

Г.С.
Гравитација најгледанија

Лос Анђелес - Нови филмски хит "Гравитација", у којем главне улоге тумаче Сандра Булок и Џорџ Клуни, нашао се на првом мјесту америчке листе по заради у свом првом викенду приказивања, са укупно прикупљених 55,55 милиона долара, јавиле су агенције.

Актуелну листу филмова са најбољом зарадом протеклог викенда аналитичари оцјењују као повратак драма за одрасле и изазовнијих филмова који заокупљају пажњу гледалаца.

Према првим подацима, ово је тренутно филм са највећом зарадом првог викенда у октобру и најбољи резултат за неки филм у којем глуме Сандра Булок или Џорџ Клуни. Радња филма "Гравитација" редитеља Алфонса Куарона готово се у цијелости одиграва у свемиру, а Џорџ Клуни и Сандра Булок тумаче астронаута и медицинског инжењера, који покушавају да преживе плутајући и свемиру послије хаварије брода.

Прошлоседмични шампион, филм "Облачно са ћуфтама 2" пао је на друго мјесто, са зарадом од 21,5 милиона долара. Први дио овог филма из 2009. године је био велики успјех за компанију "Сони". Наставак прати доживљаје проналазача Флинта Локвуда, пошто један од његових проналазака почне да прави животиње од хране, које пријете да преузму град.

Филм "Ризична игра" са Џастином Тимберлејком и Беном Афлеком налази се на трећој позицији ове седмице, са зарадом од 7,6 милиона долара. Прича прати Ричија (Џастин Тимберлејк), који, вјерујући да је преварен, одлази у Костарику, да се суочи са онлајн коцкарским тајкуном Ајваном Блоком (Бен Афлек). Ричи је заслијепљен Блоковим обећањем великог богатства, све док не сазна узнемирујућу истину о свом доброчиниоцу.

Бивши шампион бокс офиса у Америци, филм "Затвореници", у којем глуме Хју Џекмен и Џејк Џиленхал са другог мјеста ове седмице доспио је на позицију број четири.

Деби

Прича о "формули 1", "Rush", која описује спортско ривалство између асова Џејмса Ханта у Никија Лауде, по заради ове седмице заузела је пето мјесто, док је редитељски деби глумца Џозефа Гордона-Левита "Дон Јон" о зависнику од порнографије, који тражи љубав, завршио на шестом мјесту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана