Гдje добитници чувају своје Оскаре?

Танјуг
Гдje добитници чувају своје Оскаре?

Највреднији предмет у Холивуду је 34 центиметра висока златна статуа Оскара тако да није изненађење што је добитници чувају на разним, безбједним, мјестима.

Ема Томпсон, двострука добитница Оскара за "Хауардов крај" и "Разум и осјећајност", своје награде чува у купатилу у свом лондонском дому.

"Оно је препуно мојих најдрагоцјенијих ствари", рекла је Томпсон Ројтерсу. "Не желим да испаднем непристојна. Мени је купатило важно мјесто које користе сви моји гости и лијепо је што могу да оду тамо и виде Оскаре".

Кејт Бланшет, главни фаворит за овогодишњег Оскара за улогу у филму "Несрећна Јасмин", мора да плати како би видјела свој Оскар који је добила за "Авијатичара".

"Мој Оскар је у филмском музеју ACMI (Аустралијски центар за покретне слике) у Мелбурну", рекла је Бланчет. "Морам да платим карту како бих га повремено видjела".

Добитници 2809 Оскара до сада су углавом бирали "обичнија" мjеста попут дневне собе (Шарлиз Терон која је Оскара добила за "Чудовиште") или канцеларије (Џорџ Клуни за "Арго" и "Сиријана").

Џенифер Хадсон је, пак, направила зид награда и свог Оскара за "Дjевојке из снова" смjестила на централну позицију.

"То је заправо скривени зид. Не знате да је то зид. Налази се у мојој футуристичкој канцеларији", објаснила је она.

Сандра Булок која је Оскара добила за "The Blind Side" свог златног човjечуљка повjерила је сину Луису. "Само он зна гдjе се налази", рекла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана