Деп уручио награду Кристоферу Лију у Лондону

Танјуг
Деп уручио награду Кристоферу Лију у Лондону

Популарни амерички глумац Џони Деп појавио се као гост изненађења на Филмском фестивалу у Лондону, да би свечано уручио почасну награду звијезди хорор жанра Кристоферу Лију (91).

Ли је "национално благо" и "истински умејтник", рекао је Деп, предајући му признање "British Film Institute Fellowship ", јаваља АП.

Двојица глумаца играли су заједно у филмовима редитеља Тима Бартона "Успавана долина", "Тамне сијенке" и "Чарли и фабрика чоколаде".

"Сарадња са Лијем била је остварење сна из дјетињства", казао је Деп, а Ли је узвратио комплимент ријечима да је Деп један од неколико млађих глумаца који је заиста звијезда.

У богатој каријери Ли је остварио 250 филмских улога, међу којима је најпознатији лик Дракуле, а у новије вријеме играо је чаробњака Сарумана у "Господару прстенова".

Награду за најбољи филм на 57. лондонском фестивалу добио је пољски редитељ Павел Павликовски за филм "Ида".

Најбољи дебитантски филм био је "Ило, Ило" Ентонија Чена из Сингапура, најбољи британски дебитант - сценариста филма "Starred Up" Џонатан Ашер, а најбољи документарац - "Моји очеви, моја мајка и ја" Пола-Џулијена Робертса.

На фестивалу је у протеклих 12 дана приказано 235 филмова. Програм се завршава данас филмом П.Л. Траверса "Saving Mr. Banks'', у коме Том Хенкс игра Волта Дизнија, а Ема Томпсон лик Мери Попинс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана