42. ФЕСТ: Биће то један добар Фестивал!

Б92
42. ФЕСТ: Биће то један добар Фестивал!

42. Међународни филмски фестивал ФЕСТ ће бити одржан од 28. фебруара до 9. марта 2014. године. Из Дирекције ФЕСТ-а поручују: "Одмах, са задовољством и поносом, можемо рећи и најавити: Биће то један добар Фестивал! "

Из Дирекције ФЕСТ-а истичу да су Бора Анђелић и Иван Карл почетком септемба Одбору предочили више од 80% изабраних филмова а да ће више од 70 премијерно бити приказано на ФЕСТ-у, земљи и региону.

"Увелико приводимо крају закључивање уговора за све те добре филмове, како са партнерима из иностранства, посебно и домаћим дистрибутерима-власницима права приказивања тих дела", кажу из Дирекције ФЕСТ-а.

Између осталих, на 42. ФЕСТ-у ће премијерно бити приказани филмови великих аутора: Терија Гилијема, Стивена Фрирса, Рејфа Фајнса, Анџеја Вајде, Романа Поланског, Гандолфинија, Вудија Алена, Роберта Редфорда, Џима Џармуша, браће Коен, Александра Пејна, Ларса фон Трира, Андерсона, Леконта, Меквина, Данијелса, Алекса де ла Иглесие...

Програм ће чинити већина лауреата највећих свjетских фестивала из посљедњих десетак мјесеци, на челу са филмом „ Blue is the Warmest Color", добитником посљедње канске „Златне палме".

Уз своје већ редовне програмске цијелине: Гала-главни програм, „Hollywood", такмичарски програм „Европа ван Европе", изабрани дугометражни документарци и „Европа у Европи", 42. ФЕСТ ће у фокусу имати и два специјална програма: најновије висококвалитетне филмове из Русије и Скандинавије, као и неколико омажа, за сада сигурно Џејмса Гандолфинија.

Такође традиционално ФЕСТ ће премијерно представити неколико битних нових домаћих филмова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана