Због убиства друга Станару десет година робије

Небојша Томашевић
Због убиства друга Станару десет година робије

Требиње - Дејан Станар (26) из Миљевине код Фоче осуђен је у требињском Окружном суду на десет година затвора због убиства друга Марка Мијатовића (26), којег је избо ножем.

Судско вијеће је у изречену казну Станару урачунало и вријеме које је провео у притвору од 13. јануара прошле године. Након изрицања пресуде њему је продужен притвор због бојазни да би пуштање на слободу могло да проузрокује ремећење јавног реда.

Према пресуди, Станар је убиство починио 13. јануара 2016. године два часа иза поноћи испред угоститељског објекта "Шкорпион" у Миљевини код Фоче.

Свему је претходила свађа и туча између њега с једне и Марка и његовог брата Милоша Мијатовића с друге стране.

Размирице и вербални обрачун су прво избили у кафићу, али су се убрзо претворили у тучу. Младићи су у једном моменту почели да се нагуравају па су изашли из кафића, гдје је почео обрачун песницама. Станар је у једном моменту отишао до куће, која је недалеко од кафане и убрзо се вратио са кухињским ножем у руци. Он је убо Марка два пута у груди, нанијевши му повреде плућа, аорте и срца. У пресуди се наводи да је жртва нападача убрзо преминула усљед масивног искрвављења.

Мјештани Миљевине након овог злочина у невјерици су причали да су Марко и Дејан били нераздвојни пријатељи.

- Стално су се дружили и нон-стоп били заједно. Били су као браћа. И да се овако нешто деси, трагедија, страшно, немам ријечи. Живим овдје близу, али нисам ништа чула. Тек послије, када је полиција дошла, сазнала сам да се нешто дешава, а све је већ било готово - испричала је мјештанка Миљевине Станојка Г. дан након убиства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана