Три године затвора крадљивцу Чудићевог накита

Небојша Томашевић
Три године затвора крадљивцу Чудићевог накита

Бањалука - Вијеће Врховног суда РС одбило је жалбу Мирхада Махмутагића (33) из Бањалуке и потврдило му првостепену пресуду којом је осуђен на три године затвора због 16 крађа.

Секретар Врховног суда Јелена Деспотовић казала је да је жалба коју је одбрана Махмутагића уложила на пресуду оцијењена као неоснована.

Махмутагић је осуђен у јулу прошле године у бањалучком Окружном суду. Тада је кривице ослобођен његов саучесник Анђелко Чавловић усљед недостатка доказа. Према пресуди, Махмутагић је током 2009. провалио у 16 кућа и станова на подручју Бањалуке из којих је украо већу количину златног накита и одређену количину новца. Судско вијеће није прихватило наводе из оптужнице да је у крађама украдена роба вриједна око 177.570 КМ. Тако није прихваћено да је вриједност украденог накита из стана бањалучког одборника и бившег директора "Дунав осигурања" Саше Чудића 70.000 КМ. Судија Станковић-Ћосовић је казала да тужилаштво није доказало колика је тачна вриједност украдених ствари. Истакла је да није доказано да је Чавловић учествовао у поменутим крађама. У пресуди је наведено да је Махмутагић у куће и станове улазио тако што би разваљивао браве на улазним или балконским вратима. Прва пљачка почињена је између 26. јула и 5. августа када су Махмутагић и његов засад непознати саучесник провалили у стан Драгана Т. у улици Краља Алфонса XIII и украли ствари и новац укупне вриједности 27.000 КМ. За то су користили специјалне алате и пајсере.

Махмутагић је полицији познат одраније по кривичним дјелима и осуђиван је. Он је због шверца дроге кажњен са двије године затвора, а на ову казну осуђен је 18. јула 2007. у бањалучком Окружном суду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана